5 Adevaruri si minciuni despre vaccinul cu papilomavirus

-

Se pare ca vaccinul cu papilomavirus uman a fost controversat inca de la aparitia sa. Cu toate acestea, nu exista dovezi stiintifice ca afecteaza sanatatea celor care il aplica. Nubia Munoz este „mama” acestui vaccin. Mai mult, ea a fost cea care a gasit relatia dintre aparitia HPV si dezvoltarea cancerului de col uterin. El a cerut stiintei si industriei farmaceutice sa creeze un vaccin. Este columbiana, epidemiologa, specialista in patologie absolventa a Universidad del Valle si virolog la Universitatea John Hopkins din Statele Unite. Locuieste in Franta, unde si-a dedicat viata acestui subiect.

Acreditarile lui sunt diverse. Printre acestea, candidatura la Premiul Nobel pentru Medicina in 2008.

Raspundem la adevarurile si minciunile despre vaccinul cu papilomavirus pe care dr. Munoz a contribuit la crearea, datorita unui interviu pe care l-a acordat Ministerului Sanatatii, unde a facut referire la posibilele efecte adverse ale aplicarii acestuia.

Poate fi dureros daca vaginul este deprimat. Da, dupa cum citesti, deprimat. Afla aici daca este cazul tau sau

1. De cat timp studiezi papilomavirus? Testele au fost efectuate timp de 25 de ani, cu 4 mii de femei din 30 de tari, inclusiv Columbia. Cu o observatie a 20.000 de femei care nu au suferit de cancer de col uterin, dr. Munoz a reusit sa defineasca relatia dintre virus si dezvoltarea cancerului. Investigatiile sale insumeaza peste 300 de articole stiintifice in care el isi atesta rezultatele. Aplicarea sa poate reduce moartea a 2 mii de femei doar in Columbia.

2. Cat de eficient este vaccinul?

„Este una dintre cele mai eficiente care au fost dezvoltate. Este una dintre cele mai sigure de pe piata, care ajuta la prevenirea cancerului de col uterin, care este foarte frecvent in tarile in curs de dezvoltare. Ajuta chiar si la prevenirea cancerului de penis, anus cred ca acesta este unul dintre cele mai bune vaccinuri care au fost dezvoltate in ultimii ani si unul dintre cele mai studiate vaccinuri in studiile clinice care au demonstrat nu numai ca este foarte eficient, peste 90 la suta, dar si foarte sigur.

3. Ce efecte secundare produce?

„Ca aproape toate, roseata si disconfortul in zona de aplicare, dar sunt semne care dispar rapid. Stiu ca au existat grupuri anti-vaccin foarte active in tari precum Canada, Spania, Peru care se opun vaccinului fara nicio dovada stiintifica. Acestia dau vina pe vaccin decesele care nu se datoreaza vaccinurilor, sau bolilor autoimune, nevrite sau convulsii. Multe studii au fost deja facute in ultimii 10 ani inainte de a fi comercializat si dupa, si spun studiile, asa cum este certificat de Organizatia Mondiala. Organizatia Sanatatii (OMS), care este foarte sigur.

Nu este adevarat ca apar paralizii sau alte boli. A fost un scandal in Franta pentru o fata care a facut scleroza. OMS a reunit comitetul sau consultativ global, care sunt experti foarte experimentati in vaccinuri, si au revizuit un studiu din Danemarca cu un milion de fete si altul din Franta, si niciun studiu nu a evidentiat vaccinul cu aparitia unei boli grave”.

4. A retras vreo tara vaccinul?

„Din cate stiu eu, niciunul. In Japonia au fost dureri cronice la brat unde a fost aplicat. Poate ca singura tara in care a fost retrasa acum cativa ani a fost in India si s-a datorat in intregime dezinformarii, pentru ca era aplicat intr-un studiu clinic pe tinere si fete si s-au inregistrat vreo 5 decese.Si inainte de a investiga, guvernul a hotarat ca masura de precautie sa opreasca investigarea acelui vaccin si a altor vaccinuri, dar apoi si-a dat seama ca nu are nimic de-a face cu asta. inecat intr-un rau, celalalt a fost muscat de un sarpe… Si cand a aflat guvernul, a reactivat programele.”

5. Vaccinul promoveaza promiscuitatea?

„Asta a fost invocat de grupuri religioase, in special in Statele Unite, pentru ca ei spun ca, deoarece este un vaccin care previne bolile cu transmitere sexuala, ii va incuraja sa aiba mai multi parteneri, dar adevarul este ca acest lucru nu a avut impact. asupra comportamentului sexual al celor care il primesc”.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments