Artefacte antice uimitoare – dovezi ce schimba fata civilizatiei

-

Artefacte antice uimitoare – religia spune ca omul a fost creat de Dumnezeu, ca Adam si Eva au ajuns pe pamant acum cateva mii de ani conform fundamentalistilor. Cercetatorii si arheologii – insa nu doar acestia  – descopera in ultima vreme tot felul de semne care, conform stiintei, fie ca nu au o explicatie clara fie ca nu seamana deloc cu definitiile date de religie. Stiinta spune ca omul se afla pe pamant de cateva milioane de ani si ca civilizatia are doar cateva zeci de mii de ani. Exista insa dovezi care confirma faptul ca oamenii – sau cel putin inteligenta – ar exista pe pamant de milioane de ani. Descoperiri recente arata ca – prin prisma noilor cercetari – misterele umane nu se opresc aici, si poate ca oamenii au fost vizitati candva de extraterestri…

Conectorul Williams face parte din randul artefactelor antice uimitoare, acesta fiind de fapt o bucata de piatra cu trei protuberatii metalice similare conectorilor. John Williams este cel care a descoperit pietrele ciudate intr-o zona rurala, departe de civilizatia urbana, in timp ce facea o drumetie. Aplecand-se sa vada cat de tare s-a lovit la picior de un arbust, aventurierul a dat peste cele doua pietre pe care le-a gasit, acestea fiind constituite din granit si cuartz natural, iar acest tip de roca se formeaza de-a lungul a sute de mii de ani, nu in cateva decenii, asa cum ar trebui pentru ca acestea sa fie construite de mana omului.

Printre artefactele antice uimitoare pentru cercetatori se afla si o descoperire din anii 1990 din muntii Urali, Rusia. Obiectele gasite par a apartine unui atelier auto sau de tamplarie; examinate fiind, acestea sunt extrem de asemanatoare cu suruburile si piulitele sau spiralele de metal, insa au fost gasite intr-un sediment gros ce dateaza de cel putin 100 de mii de ani. Cum la acele vremuri nu existau prea multe fierarii, cercetatorii se intreaba cum au ajuns aceste elemente metalice incastrate in sedimentul ce dateaza din era pleistocena  la adancimi de peste 12 metri sub scoarta pamantului, avand si grosimi de mii de ori mai mici decat un centimetru.

Daca oamenii nu se aflau pe Pamant acum 65 de milionae de ani, cum pot fi explicate niste tuburi ovaloide lungi de metal, descoperite in creta “batrana” de 65 milioane de ani in Franta? Pe langa aceste tuburi descoperite in 1885 pe un santier din Franta, si in 1912 au fost descoperite cuie si un ceainic incastrate intr-o bucata de carbune si gresie datate din era mezozoica. Exista si posibilitati emise de oameni de stiinta conform carora oamenii exista pe Pamant ca si specie inteligenta de mult mai mult timp decat se crede, alte inteligente au vizitat sau trait pe Pamant cu mult inainte de timpurile pe care le putem data noi, ori carbunele si gresia au o rata de formare mult mai rapida decat cea cunoscuta de oamenii de stiinta. Totul ramane un mister…

Printre  artefactele antice uimitoare descoperite in lume se afla si sferele gigantice de piatra descoperite in anii 1930 de muncitorii din Cost Rica ce incercau sa curete o intreaga zona pentru a pregati plantatii de bananieri. Acestia au descoperit zeci de sfere gigante ce cantaresc 16 tone insotite si de sfere mai mic, cat mingile de tenis. Nu se stie cine, cand si unde a facut aceste sfere, pentru ca se stie ca sunt facute de mana omului, insa misterul sfericitatii lor ramane o enigma nedeslusita.

Printre enigmele lumii se afla si artefactele gasite la un sit din Egipt, care seamana foarte bine cu aeronave din zilele noastre. Obiectele din lemn gasite intr-un mormant din Saqquara in 1898 au aproape 12 cm lungime si seamana nespus de bine cu avioanele, avand fuselaj, aripi si coada, iar perfectiunea atinsa de acestea le permite sa pluteasca in aer, daca sunt aruncate, spun expertii. Un obiect mai mic, descoperit in America Centrala, despre care se spune ca ar fi vechi de cel putin 1 mie de ani, facut din aur, seamana foarte bine cu aeroplanele din zilele noastre sau chiar cu navele spatiale, avand gravate si pozitia pilotului sau aripi de deltaplan.

Printre artefactele antice uimitoare descoperite in lume se afla si artefactul COSO descoperit in 1961 in muntii din California. Un cuplu a gasit ceea ce pare a  fi o geoda numai buna pentru magazinul lor de bijuterii. Cand au deschis-o insa, au descoperit in interiorul sau un obiect din portelan alb cu o bucata de metal stralucitor in mijloc. Expertii spun ca daca ar fi cu adevarat o geoda, i-ar fi fost necesari 500 de mii de ani pentru a se forma, iar obiectul din portelan este facut cu siguranta de maini umane. Portelanul a fost supus razelor x si, in interiorul sau, acesta are doua bucati hexagonale legate de un fir de metal si o bujie. Multi cred ca obiectul ar fi fost de fapt incastrat in lut si nu in geoda, insa cum acesta a disparut, teste aditionale nu mai pot fi efectuate cu aparatura de ultima generatie. Misterul planeaza asupra bujiei din geoda de 500 de miii de ani.

Bateria din Bagdad a ramas un oarecare mister pentru omenire, datand din perioada cuprinsa intre 248 i.e.n. si 226 e.n.. Bateria veche de peste 2000 de ani a fost descoperita in ruinele unui satuc antic. Aceasta este constituita dintr-un invelis sub forma de vaza de lut de vreo 13 cm, inauntrul sau  aflandu-se un cilindru de cupru tinut in loc de asfalt si inauntrul acestuia se afla o bara de fier oxidata. Expertii sustin ca aceasta trebuia umpluta cu un acid sau un lichid alcalin pentru a produce o incarcare electrica, putand fi folosita pentru a imbraca obiectele in aur. Nu se stie insa cum aceasta tehnologie a fost pierduta pentru mai bine de 2000 de ani.

Un alt artefact antic uimitor descoperit in 1900 de scufundatori pe langa Creta, insula Antikythera, este un cufar in care se afla un mecanism format din multe rotite si roze. Se pare ca pe cutia in care acesta se afla scria data 80 i.e.n., asa incat multi au crezut ca este un astrolab folosit de astronomi. La o analiza cu raze x insa s-a descoperit ca acesta este mult mai complex si ca ar avea un sistem complicat din rotite functionale foarte diferite. Un astfel de compus nu a fost creat pana in secolul 16, asa incat provenienta acestuia ramane un mister, daca data de pe cutie este cea reala, bineinteles.

Un alt mister antic fara raspuns este numarul de pietre Ica ce apartin doctorului Javier Cabrera, un medic care a primit in dar la inceputul anilor 1930 o piatra cu inscriptii si desene ciudate de la un fermier. Acesta a devenit fascinat si a colectionat peste 1000 de astfel de pietre care aveau desenate reprezentari sexuale grafice, transplanturi de creier si chirurgie coronara printre altele. Aceste desene sunt specifice culturii Ica, insa multe astfel de desene nu sunt nici pe departe specifice culturii, reprezentand dinozauri – triceraptos brontosaurus, pterosaurus sau stegosaurus printre altele. Nu se stie daca toate pietrele sunt reale, insa multi cred ca acestea sunt doar o farsa.

Unul dintre cele mai ciudate artefacte antice uimitoare a fost descoperit in Africa de Sud. De zeci de ani, minerii sud-africani au descoperit mici sfere metalice in timpul sapaturilor lor. Acestea au in jur de 4 cm in diametru si au gravate trei linii in jurul ecuatorului. Exista insa doua tipuri de astfel de sfere gasite: unele formate din metal solid de culoare albastruie cu nuante de alb, iar celelalte sunt scobite si umplute cu o substanta spumoasa alba. Si mai ciudat este faptul ca acestea au fost gasite in roca precambriana, care dateaza de peste 2,8 miliarde de ani. Cercetarile realizate pana in prezent nu arata de unde provin sau cine si de ce ar fi facut aceste sfere ciudate.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Articolul precedentSfaturi cum sa saruti frantuzeste
Articolul următorCand evitam sexul ?

Recent comments