Cafea boabe, sentimente si gusturi diferite pentru fiecare

-

Fiecare dintre noi se raporteaza diferit la cafea. Unii prepara cafea doar in weekend si sarbatori, altii nu se pot trezi dimineata fara mirosul de cafea, in timp ce pentru alte persoane cafeaua este un stil de viata si nu se despart de un ceasca de cafea toata ziua. 

Nu exista o regula despre cum sa alegi cafea boabe. Acelasi fel de cafea poate provoca sentimente complet diferite la doua persoane: de la incantare la respingere completa. Fiecare persoana are propriile preferinte gustative, obiceiuri si sensibilitati. 

Pentru unii este importanta cafeaua tare, pentru altii trebuie sa fie slaba si cu note de miere, in timp ce alte persoane prefera un gust catifelat, echilibrat si cremos. Pot fi un numar imens de solicitari, dar, din fericire, exista atat de multe soiuri de cafea boabe si diverse amestecuri, incat fiecare persoana poate alege cafeaua lui preferata. 

Ce tip de cafea boabe sa alegi?

Atunci cand alegi cafea boabe, fiecare nuanta conteaza: tipul de cafea si originea acesteia, gradul de prajire, prospetime. Cunoasterea acestor caracteristici te va ajuta sa navighezi mai bine in marea varietate de cafea boabe din magazinul online cafea-premium.ro. 

De aici poti alege cea mai mare varietate de cafea boabe precum, Mokaflor cafea boabe neagra, Davidoff cafea crema aromatica, eleganta si armonioasa, Julius Meinl cafea boabe, Starbucks Espresso cafea boabe, Lavazza cafea boabe si multe alte tipuri de cafea recunoscute in intreaga lume pentru calitatea lor deosebita. 

Citeste si: Care sunt principalele tipuri de cafea?

Nu ai cum sa intelegi toate caracteristicile fiecarui tip de cafea boabe. Sunt foarte multe tipuri si pentru consumatorul mediu, aceasta informatie nu este deosebit de importanta. In primul rand, pentru ca va trebui sa te adancesti serios in acest subiect, sa citesti caracteristicile fiecarui tip de cafea, sa o gusti, sa o compari cu altele si asa mai departe. 

Dar probabil ca nu asta iti doresti. Este important pentru tine, sa intri in magazinul online cafea-premium.ro sis a alegi de acolo cafeaua ta preferata.  Ai o varietate de soiuri si probabil stii cu precizie ce tip de cafea boabe sa alegi. Arabica si Robusta sunt cele mai comune doua tipuri de cafea boabe. Compozitia tuturor amestecurilor oricarui producator include doar aceste doua tipuri.

Cafea boabe Arabica sau Robusta?

Arabica reprezinta aproximativ 80-90% din plantatiile de cafea. Acest tip de cafea este mai greu de cultivat, este mai capricios pentru conditiile meteo si geo. Prin urmare, Arabica este mai scumpa decat Robusta. 

Amestecurile de 100% Arabica au un gust stralucitor si caracteristici aromatice. Boabele Arabica contin mult mai putina cofeina decat Robusta. In functie de tipul de cafea din gust, poti simti note florale sau de miere. Unele soiuri au note de caramel sau vanilie mai pronuntate. Arabica are o aroma foarte stralucitoare, gust bland si adesea acrisoara in bautura finita.

Robusta este cultivata in volume mult mai mici decat Arabica. Acest tip de cafea este mai nepretentios la conditiile de crestere, asa ca pretul sau este mai ieftin. Dar are si avantajele sale. Boabele Robusta contin de trei ori mai multa cofeina decat boabele Arabica. Prin urmare, daca preferi cafeaua tare, revigoranta, atunci Robusta este pentru tine. 

Bautura finita va avea o consistenta mai densa si o crema ridicata, densa, persistenta si amaraciune evidenta. Gustul este dominat de note de fructe uscate sau nuci. Unele soiuri sunt dominate de gustul de ciocolata neagra sau de tutun. 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments