Ce este Redlining? Cum a modelat segregarea rezidentiala orasele din SUA

-

O alta metoda folosita de FHA pentru a bloca americanii de culoare sa se mute in suburbii a fost afacerea sa cu dezvoltatorii de locuinte. Dezvoltatorii de locuinte suburbane care au primit imprumuturi bancare de la FHA au facut acest lucru in conditii care le interziceau sa vanda locuinte negru. Potrivit Brookings Institution, din 2017, aproape jumatate (49,8%) din populatia marcata in rosu traieste in 10 orase mari: New York, Chicago, Los Angeles, Philadelphia, San Francisco, Boston, San Diego, Detroit, Milwaukee si Baltimore. .

Care au fost repercusiunile sociopolitice?

Anii care au urmat Marii Depresiuni au fost esentiali in crearea unei clase de mijloc extinse, iar guvernul federal s-a asigurat ca aceasta mobilitate de clasa era disponibila cu usurinta pentru americanii albi si inaccesabila pentru majoritatea americanilor de culoare. Proprietatea de locuinte este o metoda cheie de a construi bogatie, asa cum a declarat Lisa Rice, vicepresedinte executiv al Aliantei Nationale pentru Locuinte Echitabile, pentru Associated Press. Cea mai mare pondere a bogatiei familiilor tipice provine din capitalul propriu, dar familiile de culoare nu au avut ocazia sa construiasca si sa transmita bogatia generationala asa cum au multe familii albe. Potrivit Coalitiei Nationale pentru Reinvestirea Comunitatilor, 74% dintre cartierele care au fost marcate in rosu de catre HOLC sunt astazi cu venituri mici pana la moderate, iar 64% dintre aceste comunitati marcate in rosu sunt cartiere minoritare.

Decalajul de bogatie rasiala nu este singura repercusiune a redlining-ului. „Acum cativa ani am cumparat o casa in Maywood, Illinois, care este o suburbie predominant neagra din Chicago”, a declarat Gianna Baker, co-director executiv al Chicago Area Fair Housing Alliance, pentru Teen Vogue . „O parte din mostenirea redliningului [pe care] se confrunta adesea cartierele majoritare negre, precum Maywood, este ca nu avem acces egal la resursele esentiale. De exemplu, nu exista un magazin alimentar in comunitatea mea.” Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), aproximativ 19 milioane de americani traiesc in „deserturi alimentare” care nu au acces adecvat la alimente proaspete si la magazine alimentare. O cantitate disproportionata din aceste gospodarii sunt negre si latino.

Lipsa accesului la optiuni alimentare sanatoase asociate cu alti factori de mediu – aceste comunitati au temperaturi mai ridicate si o expunere mai mare la industriile poluante – duce la mai multe disparitati de sanatate. Oamenii care traiesc in comunitati cu linii rosii au rate mai mari de obezitate, diabet, astm, hipertensiune arteriala si boli de rinichi.

„Locuinta este cu adevarat un colac de salvare si piesa centrala a tuturor celorlalte oportunitati de viata, de la locuri de munca si oportunitati educationale pana la hrana sanatoasa si optiuni de ingrijire a sanatatii. Vedem ca aceasta legatura este evidentiata din ce in ce mai mult pe masura ce pandemia persista”, a spus Baker. „Profesionistii din domeniul sanatatii publice au echivalat locuinta cu un vaccin. Cred ca dr. Megan Sandel a inventat acest termen: Locuinta ca vaccin indica numeroasele moduri prin care locuintele sigure, sanatoase si stabile protejeaza familiile, in special copiii, de o multime de boli fizice si emotionale.”

Cum este practica inca actuala?

„Redlining a fost interzis in 1968, cand a fost adoptata Legea privind locuinta echitabila, dar se intampla si astazi cu imprumuturile si evaluarile pentru locuinte”, a spus Baker. „Oamenilor de culoare inca li se poate refuza un imprumut pentru locuinte mai des decat albilor. Un raport recent privind imprumuturile pentru locuinte din Chicago a constatat ca gospodariile negre si latino-americane sunt inca blocate de la oportunitatile de detinere a casei.” Potrivit raportului WBEZ la care face referire Baker, intre 2012 si 2018, „68,1% din dolari imprumuti pentru achizitionarea de locuinte au mers in cartierele majoritare albe din Chicago, in timp ce doar 8,1% au mers in cartierele majoritar-negre si 8,7% in cartierele majoritar-latino. ” „A existat, de asemenea, un studiu publicat in toamna anului trecut, care a aratat ca proprietarii de case de culoare si latina se confrunta in continuare cu discriminare in evaluarile caselor, deoarece valorile caselor sunt in mare masura determinate de structura rasiala a cartierelor”, a spus Baker.

Se poate face ceva pentru a rezolva aceste daune?

„Cred ca exista cateva lucruri pe care guvernul federal le poate face pentru a-si anula contributia la discriminarea in materie de locuinte si insecuritatea locuintelor care exista ca urmare. In primul rand, poate impune cu fermitate legile existente care interzic discriminarea”, a declarat Keeanga-Yamahtta Taylor, profesor asistent de studii afro-americane la Universitatea Princeton si autorul cartii Race for Profit: How Banks and the Real Estate Industry Undermined Black Homeownership , pentru Teen Vogue .. „Stim din mai multe expuneri media ca discriminarea rasiala in locuinte continua sa delimiteze optiunile cumparatorilor si chiriasilor de culoare. Capacitatea Departamentului pentru Locuinte si Dezvoltare Urbana (HUD) de a investiga acuzatiile de discriminare si apoi de a pedepsi infractorii ar putea merge mult, dar principalul lucru care trebuie facut este ca HUD trebuie sa creasca oferta de locuinte la preturi accesibile si gratuite. Avem nevoie de o agenda revitalizata in ceea ce priveste locuintele publice. Trebuie sa construim si sa investim in locuinte publice. Guvernul federal ar trebui, de asemenea, sa sprijine finantarea si construirea de locuinte cu adevarat accesibile si sa scoata sectorul privat. Numai guvernul federal poate interveni in domeniul locuintelor la o scara care sa raspunda de fapt la nivelul de criza care exista in ceea ce priveste accesibilitatea si accesibilitatea locuintelor.”

Ce fac activistii intre timp?

„Desi vrem sa subliniem inechitatea, ceea ce cred ca se pierde uneori este chiar si atunci cand ne gandim la linia rosie, acestea sunt comunitatile care au fost considerate periculoase si riscante”, a spus Baker pentru Teen Vogue , „si inca acesta este modul in care oamenii privesc. comunitatea noastra. Asa ca incerc intotdeauna sa subliniez istoria, mostenirea si munca pe care oamenii o fac acum.”

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments