Cele mai bune muzee de benzi desenate, manga si anime pe care trebuie sa le vizitezi

-

Muzee de benzi desenate , manga si chiar supereroi… A fost o chestiune de a astepta putin ca ei sa nu mai fie o chestiune a cercului geek si acum au sarit in mainstream. Povestile lor au ajuns in egala masura in filme sau jocuri video si, indiferent de originea lor, personajele lor devin figuri de colectie, iar unele sunt chiar obiecte de muzeu. Da, muzee . Locuri care duc hobby-ul la un alt nivel si il ridica la un fenomen cult.

S-au raspandit la diferite latitudini, celebrand creatorii si adunand multe obiecte unice. Trecem in revista muzeele de anime, benzi desenate si manga , figuri si anime pe care ar trebui sa le cunosti la un moment dat in viata ta.

Muzeul Ghibli, Japonia

Situat in Mitaka, la marginea orasului Tokyo, acest loc este un loc dedicat universului creat de Hayao Miyazaki, fondatorul studiourilor Ghibli care a fost cunoscut drept Walt Disney al Japoniei. Experienta de vizitare incepe de indata ce se pune piciorul in orasul Mitaka, care transporta vizitatorul intr-un univers asemanator cu cel pe care studioul il surprinde in filme precum „Spirited Away” sau „My Neighbor Totoro”, intrucat toate semnalizarile includ referiri la personajele lor.

O reproducere monumentala a robotului care apare in filmul Ghibli „Laputa: Castle in the sky”. isaac garrido

Muzeul este un loc al fanteziei in care fotografiile si videoclipurile sunt interzise, ​​obligand privitorul sa intre in universul filmelor lui Ghibli si sa aprecieze figurile modelate 3D care au servit drept referinta pentru a da viata filmelor apreciate. Rosso” si „Pritesa Mononoke”. Fiecare spatiu gazduieste o tema diferita si include schite si materiale inedite. Catbus-ul urias Totoro (in care pot intra doar copiii) este o mare tentatie de a incalca regula de a nu face fotografii.

Magia locului se extinde pana la gradina, singurul loc care poate fi fotografiat, unde o replica a robotului de la „Laputa” vede in spatiu. Biletele trebuie achizitionate in avans, deoarece nu sunt vandute la casa de bilete si doar cantitati limitate sunt puse in vanzare pentru vizitatorii internationali.

Muzeul Ozamu Tezuka

Este una dintre nestematele ascunse de pe tarmurile Osaka si daca in copilarie ai crescut cu Astroboy, Printesa Knight, Kimba: The White Lion sau Phoenix, acest muzeu dedicat lui Osamu Tezuka, creatorul tuturor acelor personaje este o necesitate. Este un rezumat tangibil al istoriei animatiei si benzilor desenate japoneze prin viata si opera lui Tezuka, considerat parintele manga.

Muzeul Osamu Tezuka recreeaza universul futurist al lui Astroboy si isi expune materialele in capsule. isaac garrido

Schite, primele sale benzi desenate, fotografii si suveniruri din diferite parti ale lumii fac parte din expozitia acestui mic loc care include parti interactive si fiecare obiect este expus intr-o capsula care se refera la o scena din Astroboy. O sculptura a unei versiuni caricaturale a lui Tezuka devine un Sfantul Graal al acestui loc obligatoriu pentru oricine doreste sa inteleaga una dintre cele mai mari contributii la lumea animatiei si manga , care a evoluat pentru a avea anime extreme care merita vazute cel putin o data in viata. 

O sculptura a creatorului Astroboy Osamu Tezuka la muzeul dedicat lucrarii sale din Osaka, Japonia. isaac garrido

Sala Muzeului Hero Superhereo

Iti amintesti de desenul animat Super Friends si de celebra Sala Justitiei? Ei bine, acest muzeu din Indiana il reproduce pe doua etaje. Locul se autoproclama drept „singurul muzeu al supereroilor si benzilor desenate din lume care pastreaza si acopera intreaga istorie de 80 de ani a supereroilor in benzi desenate , jucarii, filme si animatie ” .

Aproximativ 60.000 de titluri si peste 10.000 de jucarii alcatuiesc colectia acestui muzeu care include o reproducere a decorului seriei Batman din anii 60, scutul folosit in filmul „Captain America: The First Avenger” si chiar jucarii din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cost? Doar noua dolari.

Muzeul Sala Eroilor recreeaza celebra Sala a Justitiei din „Super Prietenii”. Sala Eroilor

Muzeul International Manga, Kyoto, Japonia

Daca cineva vrea sa se piarda pe etaje intregi de tomuri si tomuri manga , acesta este locul. Fondat in 2006, Muzeul a fost infiintat de orasul Kyoto si de Universitatea Kyoto Seika pentru a pastra tot ceea ce are legatura cu benzile desenate japoneze, inclusiv cele mai vechi tiparituri din lemn din perioada Edo.

Accesul la marea colectie este de doar 100 de yeni, iar volumele pot fi citite oriunde in incinta. Singura problema este ca majoritatea materialelor sunt in japoneza, desi este inclusa si o sectiune internationala dedicata versiunilor internationale ale celebrelor manga.

Muzeul MOOF Bruxelles

A fost fondata in 2012 de belgianul Eric Pierre, care si-a transformat colectia personala de figuri intr-o calatorie prin benzi desenate si desene animate, cu un accent deosebit pe figuri europene precum Tintin, Asteriz si Obelix si chiar strumfii. Showroom-ul Muzeului Figurinelor Originale se intinde pe 1.300 de metri patrati, explorand tranzitia de la hartie la ecran.

Expozitiile se schimba la fiecare sase luni si din cand in cand spatiul isi dedica unele colturi expozitiilor tematice. Accesul la acest muzeu , un paradis al colectionarilor, costa 12 euro, desi vizitatorii vor avea nevoie de mai mult decat atat pentru a se pierde prin magazinele sale.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments