Cele mai „sanatoase” bauturi alcoolice

-

Niciuna dintre bauturile alcoolice care exista nu este complet sanatoasa. Toate pot fi atat benefice sanatatii, cat si daunatoare, producand daune grave, nu doar sub aspect fizic, ci si psihologic, pe langa faptul ca consumul lor in cantitati mari este una dintre principalele cauze de deces prevenite in intreaga lume. Asa ca suntem precauti in a mentiona bauturile „sanatoase”, avertizand si despre riscurile consumului excesiv de alcool. 

Majoritatea studiilor care constata beneficii in consumul de bauturi alcoolice indica faptul ca acest consum ar trebui sa fie moderat, in cantitati mici, deoarece daca exageram vom avea efecte contraproductive. 

Urmatoarele bauturi sunt considerate „sanatoase” in cantitati mici din cauza nivelului lor scazut de calorii sau a beneficiilor fizice pe care le-au descoperit diferite studii. 

Tequila

Dar intotdeauna cu moderatie. In ceea ce priveste continutul de calorii, este mai mic decat alte bauturi , asa ca nu va trebui sa ne facem griji in ceea ce priveste greutatea, in timp ce agavele nu ridica nivelul zaharului din sange, pe langa un studiu prezentat la reuniunea nationala a Societatii Americane de Chimie (ACS) a ajutat la reducerea nivelului de glucoza in plus fata de promovarea pierderii in greutate. Un articol destul de valoros. Desigur, aceasta este in cantitati moderate (cum ar fi o doza ), deoarece in cantitati mari este la fel de daunatoare ca orice alta bautura

Vin rosu

In era internetului si inainte, existau studii care legau vinul rosu de sanatatea buna. „O bautura la sfarsitul zilei este cheia sanatatii”, si exista mult adevar in asta. Diverse studii indica faptul ca vinul rosu poate ajuta la reducerea colesterolului rau, ca antioxidantii sai promoveaza o circulatie adecvata a sangelui, printre alte beneficii. S-a descoperit chiar ca poate ajuta bolnavii de Alzheimer si ca poate promova pierderea in greutate. Acest lucru este intotdeauna legat de cantitati mici, cum ar fi una sau doua bauturi inainte de culcare. 

Whisky

Diverse studii publicate in reviste evaluate de colegi au descoperit ca consumul de whisky reduce riscul de boli cardiovasculare . De asemenea, o lucrare din 2003 publicata in Institutul National de Sanatate din Statele Unite, indica faptul ca consumul reduce si riscul de dementa senila la batranete. De asemenea, bautura in sine nu are grasimi sau carbohidrati si doar unele contin zahar , deci nu favorizeaza cresterea in greutate. Pe de alta parte, este delicios. 

Ron

In mod similar, romul are si studii care indica faptul ca consumul moderat poate reduce riscul aparitiei diferitelor boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala si atacurile de cord. De asemenea, se pare ca reduce chiar si riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetari pentru a sti daca are alte beneficii. 

Vin roz

Similar vinului rosu, poate scadea nivelul colesterolului si reduce riscul de atacuri de cord. In mod similar, contine potasiu care poate fi un bun aditiv pentru sistem. Pe de alta parte, contine mai putine calorii decat vinul rosu, ceea ce il face un bun inlocuitor (desi nu are atat de multi antioxidanti ). 

Sampanie

Fiind un tip de vin , impartaseste unele dintre beneficiile cu altele pe care le-am mentionat. Este bun pentru sanatatea inimii , reduce riscul de diabet si are un continut scazut de calorii chiar si in comparatie cu vinul alb. Pe de alta parte, cercetarile de la Universitatea Columbia din Statele Unite au descoperit ca ar putea imbunatati memoria pe termen scurt, in timp ce alte studii au indicat ca poate reduce dementa senila la batranete. 

Dupa cum putem vedea, nici o mentiune despre bere. Poate ca este timpul pentru o schimbare.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments