China, locul de nastere al sushi-ului si ale monumentelor culturale impunatoare

-

Desi este adevarat ca sushi este legat de mancarea japoneza, originile acestui fel de mancare dateaza din China antica.

Potrivit istoriei acestui fel de mancare, se povesteste ca in Republica Populara Chineza pestele era conservat in mucegai (diverse ciuperci care se formeaza in jurul respiratiilor) si cand il consumau, il insoteau cu o portie de orez alb fermentat, totusi, aceasta delicatesa a evoluat in Japonia si este acum un aliment de renume mondial. 

Dar sa vorbim despre China. Gigantul asiatic, care este cunoscut si ca buricul lumii, este o cultura care a captivat frumusetea culorilor si a filozofiilor sale de viata. 

Cultura chineza are o relatie stransa cu culturile geografice din apropiere, cum ar fi budismul din India.

De fapt, o mare parte din istoria acestei tari are o relatie directa cu negustorul Marco Polo, care a venit in Asia de Est si a descoperit toata aceasta cultura si el a fost responsabil pentru raspandirea obiceiurilor oamenilor prin cartile sale. 

China are insa multe de dovedit si aici va spunem cateva emblematice pe care ar trebui sa le vedeti daca aveti de gand sa calatoriti in tara asiatica. 

Zidul chinezesc 

Este una dintre cele mai mari lucrari din lume si dateaza din secolele al XV-lea si al XVI-lea; zidul a fost construit ca o bara defensiva de nord. 

Peretele este atat de mare incat a fost impartit in 4 sectiuni:

Badaling. Care este cel mai vizitat si cel mai fotografiat, are o telecabina care este pusa la dispozitie vizitatorilor pentru a facilita ajungerea in acel loc. 

Mutianyu. Vederea maiestuoasa a lui Mutianyu arata partea salbatica a naturii si frumusetea unui rasarit. Aici puteti gasi un tobogan pe care il puteti aluneca in jos dupa ce ati trecut prin coridoarele sale.

Huanghua Cheng. Aceasta parte a zidului este scufundata sub o suprafata de apa si, desi cea mai mare parte este fermecata in ruine, este perfecta pentru iubitorii de scufundari. 

Simatai si Jinshanling. Aceasta portiune nu este potrivita pentru toate publicurile, deoarece structura ei este complet abrupta, iar ghizii nu recomanda sa urmati traseul aici decat daca starea dumneavoastra fizica este suficient de buna. 

Cand? Din decembrie pana in martie programul este de la 7 dimineata la 6 dupa-amiaza iar vara (iunie pana in septembrie) este deschis de la 6:30 dimineata pana la 7 noaptea. 

Cat costa? 59 de dolari care include intrarea in parc, transportul si ghidul (explicatia zidului este in engleza).  

Orasul interzis 

Incinta este situata in Beijing si a fost rezervata curtii si supusilor ei inca de la constructia sa in 1420. 

Acest monument este o cheie a istoriei Chinei si in interiorul sau istoria pare sa prinda viata, deoarece Gardienii Acoperisului, Leii Chinezi, Drumul Imperial si Armonia Numerica sunt doar cateva locuri imprimate care locuiesc in oras.

Cand? Din aprilie pana in octombrie: 8:30 a.m. – 5:00 p.m. si din noiembrie pana in martie: 8:30 a.m. – 4:30 p.m.

Cat costa? Intrarea in oras este de 7 dolari si se platesc si alte bilete pentru locatii, care se solicita in raza orasului. 

Razboinicii de teracota 

Un set de 8 mii de statui de razboinici si cai alcatuiesc mausoleul razboinicilor din Xian

Cand? Deschis tot anul 

Cat costa? Intrarea in muzeu costa 22 de dolari dar daca vrei un tur al razboinicilor, exista un tur in spaniola si costa 175 de dolari.

Palatul de vara 

Incinta preferata a dinastiei Qing a fost folosita ca gradina imperiala, intrucat terenul are 290 de hectare care acopera Curtea de Vara. 

Cand? De la 1 aprilie pana la 31 octombrie: de la 6:30 la 18:00.

De la 1 noiembrie pana la 31 martie: de la 7:00 la 17:00.

Cat costa? 20 USD intrare generala. 


Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments