Cum alegi un lapte praf in functie de nevoile copilului tau?

-

Problema alegerii unui lapte praf pentru bebelusi se pune pentru aproape toti parintii: pentru cei care aleg sa alapteze, dar pentru care aceasta minunata aventura se incheie dupa cateva luni, pentru cei care prefera biberonul de la inceput, sau pentru cei care opteaza pentru alaptarea mixta.

Insa, numarul de formule pentru sugari de pe piata poate fi destul de confuz. Deci, cum sa navighezi si sa alegi un lapte praf in functie de nevoile copilului tau?

4 criterii pentru alegerea celui mai potrivit lapte praf pentru bebelusul tau

1. Opteaza pentru un lapte pentru sugari adaptat varstei copilului tau

Exista 3 tipuri standard de formula pentru sugari:

  • lapte de varsta 1 pentru copii de la nastere pana la 6 luni;

  • lapte de varsta a 2-a care se combina cu diversificarea alimentara, in general intre 6 si 12 luni;

  • lapte de crestere pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani.

Toate sunt supuse legislatiei europene care impune o compozitie cu niveluri precise de proteine, lactoza, fier, acizi grasi sau chiar sodiu. Oricare ar fi marca, daca iei un lapte praf adaptat varstei copilului tau, acesta ii va acoperi perfect nevoile nutritionale.

2. Alege un lapte praf adaptat tulburarilor functionale ale bebelusului tau

In momentul in care sistemul lor digestiv este mai matur, multi bebelusi sufera de diverse afectiuni. Colici, constipatie, regurgitare nu sunt neobisnuite. Pentru unii copii, aceste dificultati sunt mai intense si sunt intr-adevar foarte incomode.

Citeste si: De ce bebelușul tău nu doarme?

Daca nu sunt intotdeauna cauza unor neplaceri fiziologice, anumite compozitii de lapte le pot limita. Iata cateva sfaturi pentru a compara compozitiile in functie de ceea ce are nevoie copilul tau:

Un nivel limitat de lactoza este recomandat pentru bebelusii care sufera de colici. Intr-adevar, lactoza tinde sa accelereze tranzitul si sa provoace disconfort digestiv, cum ar fi gaze sau balonare.

Dimpotriva, pentru copiii cu episoade repetate de constipatie, este mai bine sa folosesti lapte praf cu un nivel mai mare de lactoza. Verifica, de asemenea, nivelul de cazeina, deoarece aceasta componenta poate incetini tranzitul. Prin urmare, este de preferat un lapte cu mai putina cazeina.

Daca ai un copil diagnosticat cu regurgitare, opteaza pentru un lapte cu un continut mai mare de cazeina, deoarece se ingroasa in timpul digestiei.

3. Alegeti un lapte hipoalergenic in functie de istoricul familial si la sfatul medicului pediatru

Daca un membru al familiei apropiate a bebelusului tau sufera de o alergie grava, este esential sa discuti cu medicul. Intr-adevar, in functie de caz, un lapte hipoalergenic poate fi recomandat inca de la nastere pentru a evita orice risc de alergie grava.

4.Verifica nutrientii suplimentari din compozitia laptelui praf

Dincolo de compozitia strict supusa legislatiei, marcile pot adauga si alti nutrienti in laptele pentru sugari pentru a se apropia cat mai mult de compozitia laptelui matern. Astfel, unele tipuri de lapte praf contin probiotice al caror scop este intarirea organismului si a imunitatii in general. Altele includ acum lactoferina, o proteina naturala din laptele matern cunoscuta, printre altele, pentru beneficiile sale antiinfectioase si antivirale.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments