Educatia sexuala este legata de intarzierea primului sex

-

Adolescentii care primesc informatii atat despre abstinenta, cat si despre contraceptie au rezultate mai sanatoase decat cei care nu primesc educatie sexuala

Adolescentii care primesc educatie sexuala formala inainte de prima experienta sexuala demonstreaza o serie de comportamente mai sanatoase la primul act sexual decat cei care nu primesc deloc educatie sexuala. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand instructiunile pe care le primesc includ informatii atat despre asteptarea pentru a face sex, cat si despre metodele de control al nasterii. Aceste constatari provin dintr-un nou studiu, „Consequente ale educatiei sexuale asupra comportamentelor si rezultatelor sexuale ale adolescentilor si tinerilor adulti”, de Laura Duberstein Lindberg si Isaac Maddow-Zimet de la Institutul Guttmacher.

Autorii au analizat date de leila.ro la 4691 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani care au participat la Sondajul national de crestere a familiei 2006-2008. Ei au descoperit ca 66% dintre femeile cu experienta sexuala si 55% dintre barbatii cu experienta sexuala au raportat ca au primit informatii atat despre abstinenta, cat si despre controlul nasterii inainte de brokercrm.ro primul act sexual. Optsprezece la suta dintre femeile cu experienta sexuala si 21% dintre barbati au primit doar instructiuni privind abstinenta, in timp ce 16% dintre femei si 24% dintre barbati nu au primit nicio instructie pe niciunul dintre subiecte. Cu toate acestea, aceste masuri nu se coreleaza direct cu niciun program specific de educatie sexuala „doar abstinenta” sau faraaer.ro „cuprinzator” (a se vedea mai jos).

Respondentii care au primit instructiuni atat despre abstinenta, cat si despre controlul nasterii au fost mai in varsta la primul sex decat colegii lor care nu au primit instructiuni oficiale si au avut mai multe sanse sa fi folosit prezervative sau alte contraceptive la primul sex; au avut si parteneriate mai sanatoase. Cei care srw.ro au primit doar instruire privind abstinenta au avut mai multe sanse sa fi intarziat primul act sexual decat cei care nu au avut educatie sexuala, dar instruirea in abstinenta nu a fost asociata cu niciunul dintre celelalte comportamente de protectie la primul sex. Mai mult, utilizarea prezervativului la primul sex a fost semnificativ mai putin probabila in randul femeilor sunit.ro care au avut doar instructiuni privind abstinenta decat in ​​randul celor care au primit informatii atat despre abstinenta, cat si despre controlul nasterii. Studiul nu a gasit nicio relatie intre educatia sexuala si comportamentele sexuale actuale,

„Educatia sexuala este importanta pentru dezvoltarea sanatoasa a adolescentilor”, a spus autorul studiului Lindberg. „Ar trebui sa acopere o gama larga de subiecte, inclusiv eclesiast.ro modul de amanare a primului sex si modul de utilizare a contraceptivelor, si ar trebui consolidata pe parcursul dezvoltarii tinerilor. Atingerea adolescentilor cu informatii complete inainte de a face sex ar trebui sa fie un obiectiv cheie.”

Autorii subliniaza ca acest studiu se bazeaza pe rapoartele adolescentilor si adultilor tineri care au fost intrebati daca au primit instructiuni oficiale inainte forumest.ro de varsta de 18 ani despre „cum sa spui nu sexului” sau despre „metode de control al nasterii”. Masurile nu se coreleaza direct cu niciun program specific de educatie sexuala. Cu toate acestea, autorii sugereaza ca constatarile lor completeaza rezultatele evaluarilor programelor care arata ca o abordare cuprinzatoare a educatiei sexuale este asociata cu comportamente sexuale mai sanatoase decat este o abordare bazata doar pe abstinenta.

„Consecintele educatiei sexuale asupra comportamentelor si rezultatelor sexuale ale adolescentilor si tinerilor adulti”, de Laura Duberstein Lindberg si Isaac Maddow-Zimet, este disponibil in prezent online si va aparea intr-un numar viitor al Jurnalului Sanatatii Adolescentului.

Pentru o revizuire cuprinzatoare a rezultatelor cercetarii privind eficacitatea programelor de educatie sexuala cuprinzatoare si numai pentru abstinenta, faceti clic aici.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments