6 retete de deserturi sanatoase fara faina sau zahar pe care le poti manca fara vina

-

Tort de ciocolata. Cine poate rezista unui tort de ciocolata? Este greu! Dar nu trebuie sa mai rezistati: incercati acest tort de ciocolata fara faina si surprindeti-va cu gustul si textura sa delicioasa.

225 grame ciocolata neagra, tocata marunt 1 cana unt nesarat ¼ cana cacao pudra 1 lingura extract de migdale 1 si ½ cani migdale feliate prajite 6 oua la temperatura camerei

pregatire:

Se incinge cuptorul la 150°C si se pregateste o forma rotunda pentru a face prajitura. Topiti incet ciocolata si untul la bain-marie. Scoate din foc. Apoi adaugati pudra de cacao si extrageti. Amestecati bine. Adaugati migdalele si ouale (pe rand) in timp ce bateti incontinuu pentru a nu se fierbe la caldura.

Puneti amestecul in recipient si gatiti 50 sau 60 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si se desfac. Se serveste la temperatura camerei cu inghetata si zahar pudra deasupra.

Prajitura de tarate de ovaz

Daca incercati sa inlocuiti faina simpla, incercati aceasta prajitura cu tarate de ovaz! Este mult mai sanatos, contine mai putine calorii si mai multe fibre per portie decat orice alta prajitura obisnuita.

1 cana tarate de ovaz

125cc lapte

1 ou

2 linguri de dulceata de prune fara zahar

1 lingurita praf de copt

1 lingurita de scortisoara

Prune uscate sau stafide dupa gust

1 mar ras

6 pachete de indulcitor pudra 

1 lingura de ulei

Procedura:

Combinati ingredientele uscate impreuna cu stafidele si marul ras. Pe de alta parte, combinati ingredientele umede si amestecati totul in cana de masurare. Adaugati ingredientele umede la cele uscate si incorporati bine, nu uitati sa puneti dulceata de prune in preparat, ii va da o nota deosebita de culoare si savoare. Puneti preparatul intr-o tava unsa cu ulei si coaceti timp de 20 de minute la cuptorul moderat.

Biscuiti cu unt de arahide

Nu numai ca nu au faina, dar au si foarte putine ingrediente si toate sunt foarte usor de obtinut. Probabil ca le ai pe toate in bucatarie chiar acum!

2 cani de unt de arahide 2 oua mari 2 linguri de praf de copt 1 cana de arahide tocate (plus putin pentru garnitura) ½ cana de smantana groasa 1 cana de chipsuri de ciocolata

pregatire:

1. Preincalziti un cuptor moderat (180º). Bateti untul de arahide, ouale si praful de copt cu un mixer electric timp de aproximativ doua minute (pana cand amestecul devine cremos). Adaugati bucatile de arahide taiate.

2. Asamblati fursecurile punand linguri de preparat direct pe o sursa neunsa, lasand aproximativ 5 cm intre unul si altul. Coaceti timp de 10 minute sau pana cand prajiturile au crescut si sunt usor aurii. Lasam sa se raceasca 5 minute si scoatem din tava. Lasati sa se raceasca complet.

3. Finisare: se face un ganache pentru fursecuri: se pune crema la microunde intr-un recipient de sticla timp de 1 minut; se adauga chipsurile de ciocolata si se lasa sa se odihneasca 2 minute pana se topeste ciocolata. Intindeti peste jumatate din fiecare prajitura si presarati bucati de arahide maruntite. Lasati sa stea la temperatura camerei.

Briose cu banane

Cel mai bun lucru despre banane este ca sunt disponibile aproape tot timpul anului si, in general, sunt foarte ieftine. 

2 cesti de fulgi de ovaz (poti sa iti faci singur macinand ovazul intr-un robot de bucatarie)

1 1/2 lingurita. de praf de copt

1/4 lingurita. Sare

1 cana de indulcitor cu continut scazut de calorii

5 albusuri

1 cana piure de banane (cu cat mai coapte, cu atat mai bine)

1/2 cana de sos de mere neindulcit (puteti sa-l faceti si singuri pasand marul in procesor)

2 lingurite extract de vanilie

Preparare :

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Intr-un castron, amestecati albusul, bananele, sosul de mere si extractul de vanilie. Amesteca de parca n-ar fi maine. Intr-un alt castron mare, combinati fulgii de ovaz, praful de copt, sarea si indulcitorul.

Adaugati amestecul de banane in bolul cu ingredientele uscate si amestecati pana cand toate partile sunt bine amestecate si se formeaza un aluat.

Turnati aluatul in formele de briose si coaceti timp de 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc pe exterior si se usuca pe interior. Le puteti intepa cu o scobitoare pentru a vedea daca sunt fierte.

Crema de lamaie

Este uimitor cum cu doar cateva ingrediente poti pregati un desert delicios precum acest lemon curd fara zahar. Pe langa faptul ca il poti servi singur in pahare, este perfect si pentru a umple o prajitura sau un pionono.

1/2 cana unt

3 linguri de indulcitor lichid

1/2 cana suc proaspat de lamaie

1/4 cana coaja de lamaie

6 galbenusuri de ou

pregatire:

Incepeti prin a topi untul intr-o tigaie la foc mic. Apoi scoateti tigaia si introduceti rapid cantitatea necesara de indulcitor lichid, suc de lamaie si, de asemenea, coaja de lamaie. Nu uitati sa amestecati cateva minute pana cand toate ingredientele sunt complet netede.

Adaugam galbenusurile, amestecam din nou si punem tigaia din nou pe foc. Folositi o temperatura scazuta si amestecati constant pentru a unifica toate aromele.

Fursec Brownie

Un amestec perfect intre prajitura de ciocolata si biscuiti, ideal pentru o gustare la birou dupa-amiaza.

200 g ciocolata neagra 

40 g de unt

2 oua

1 lingurita extract de vanilie

35 g fulgi de ovaz

1/4 lingurita praf de copt

pregatire:

Preincalziti cuptorul la 180ºC. Topiti ciocolata impreuna cu untul si rezervati. Bateti ouale si vanilia. Bateti cu tije pentru aproximativ 10 minute. Se adauga faina cu drojdia, cernuta. Se incorporeaza fara sa bata prea mult, cu o spatula de silicon sau cu paleta de lemn.

Acum adaugam ciocolata topita si amestecam, fara a bate. Mergeti distribuiti portii de aluat de dimensiuni egale pe tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Separati bine portiile, pentru ca fursecurile se dilata odata cu caldura.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments