In ziua in care Marilyn a aratat ca nu purta lenjerie intima

-

In dimineata zilei de 5 august 1962, actrita americana Marilyn Monroe a fost gasita moarta in casa ei din California, in mijlocul unei lungi serii de situatii ciudate, desi versiunea oficiala afirma ca cauza mortii ei a fost o supradoza de barbiturice. , pentru care a fost suspectata o sinucidere.

De atunci, moartea uneia dintre icoanele istoriei cinematografiei a fost un mister, dar intotdeauna va fi mai bine sa ne amintim de ea ca simbolul sexual care a fost. Tocmai unul dintre capitolele in care a aratat de ce a fost unul dintre cele mai senzuale personaje ale vremii sale a fost inregistrat in Mexico City, cu cateva luni inainte de moartea sa.

Conferinta de presa la Hotel Continental

Din 20 februarie pana in 3 martie 1962, Marilyn a calatorit in Mexic pentru a cumpara mobila in Taxco (conceputa de americanul William Spratling, care locuia in acel oras) si a profitat de ocazie pentru a desfasura alte activitati, precum cumpararea unui pulover in Chiconcuac si viziteaza Acapulco.

Acest pulover a fost achizitionat de Marilyn in timpul vizitei sale in Mexic

Diva avea sa sustina o conferinta de presa in Mexico City, singura pe care ar oferi-o in timpul vizitei sale, si care ar avea loc la Hotel Continental, situat in apropiere de intersectia dintre Insurgentes si Reforma si care a fost demolat 23 de ani mai tarziu, dupa ce a fost distrus. .partial in timpul cutremurului din 1985.

In acea dupa-amiaza de 22 februarie 1962, presa s-a adunat intr-una dintre camerele acelui hotel pentru a o intalni personal pe Marilyn, printre ei si fotograful mexican Antonio Caballero, care lucra la disparitul ziar Cine Mundial, specializat in spectacole si care punea un accent deosebit. asupra continutului grafic.

Intalnirea era la ora 14.00, dar vedeta unor filme precum „Gentlemen Prefer Blondes” nu a sosit decat cateva ore mai tarziu, in mijlocul unei sali pline de reporteri disperati care, cand au vazut-o intrand, imediat. S-au napustit asupra ei, generand un adevarat tumult.

Desi a fost inconjurata de reporteri care isi tineau aparatele foto si tineau microfoanele spre ea, Marilyn a ramas calma.

Dar tulburarea l-a facut pe Antonio Caballero sa se ghemuiasca, chiar in fata ei si la doar cativa centimetri distanta, ceea ce pentru un fotograf este un dezavantaj, deoarece nu a putut deschide fotografia pentru a-i surprinde intregul corp.

Organizatorii evenimentului au amplasat un fotoliu si o masa, pe care se afla un pahar si o galeata in care s-a racit o sticla de sampanie. Marilyn s-a asezat in fotoliu, a luat paharul, si-a intins bratul pentru a fi servita cu sampanie si si-a incrucisat piciorul pentru a incepe sa vorbeasca cu reporterii.

In acelasi timp, Antonio Caballero si-a tras cu aparatul de fotografiat de tip Yashica Mat (nu aveau vizor, adica nu se vedea ce se infatiseaza, ci doar arata spre obiectul de fotografiat) si a asteptat pana la sfarsitul lui. conferinta pentru a dezvalui filmul…

Conferinta a fost dezordonata, cu reporteri fara experienta punand intrebari deplasate si in care diva nu a spus nimic relevant. Deci ceea ce ar ramane in istorie nu ar fi declaratiile lui.

Si lenjeria lui Marilyn?

In laboratorul de dezvoltare, Antonio Caballero a descoperit ca una dintre fotografiile pe care le facuse era extrem de speciala, deoarece prezenta o Marilyn Monroe zambitoare cu picioarele despartite… si dezvaluind ca nu purta lenjerie intima.

Ziarul a decis sa nu publice imediat imaginea, dar cateva zile mai tarziu a aparut in paginile sale, desi a fost cenzurata cu o dunga neagra.

Antonio Caballero, care este si unul dintre pionierii vechiului gen fotonovela din Mexic, a primit 10 pesos (de la cei de atunci) pentru acea imagine, dar a obtinut o asemenea faima incat a reusit chiar sa vanda un exemplar de doua ori mai mult, adica 20 de pesos.

Imaginea a adus mai multe probleme, de exemplu, au fost si alti fotografi care au revendicat fotografia; in plus, negativul i-a fost furat lui Antonio Caballero de un coleg, pe care chiar a fost nevoit sa-l dea in judecata.

In cele din urma, fotograful a inregistrat imaginea inainte de Copyright la recomandarea jurnalistului Vicente Lenero.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments