Avantajele achizitionarii unui smartphone second hand – cum sa faci o achizitie de succes?

-

Merita sa cumperi un telefon mobil folosit? Aceasta este o intrebare frecventa, mai ales daca vei cumpara primul tau telefon sau vrei o varianta mai noua fata de cel pe care deja il detii. Desi este tentant sa ai cele mai recente si mai bune tehnologii celulare, exista avantaje decisive in cumpararea de telefoane mobile uzate si exista smartphone-uri second hand absolut bune disponibile spre vanzare.

Ar trebui sa pariezi pe un telefon mobil second hand?

Deci, ar trebui sa cumperi un telefon mobil folosit? Iata cateva avantaje ale achizitionarii de telefoane second hand de luat in considerare:

  • Pret

Acesta este cel mai evident avantaj al achizitionarii unui telefon mobil folosit. Poti cumpara un telefon second hand la un pret mult mai mic decat un telefon nou. Acest lucru este adevarat chiar daca vei cumpara o versiune de ultima generatie al unui anumit brand. Daca iti doresti o generatie anterioara, este posibil sa o poti obtine mult mai ieftin si, de fapt, exista adesea doar cateva diferente minore intre o generatie de telefoane. Arunca o privire la un cateva telefoane Samsung second hand si vei observa imediat ca este o afacere buna!

  • Mediu inconjurator

Cu cat iti tii telefonul in circulatie mai mult, cu atat este mai putin probabil sa ajunga intr-o groapa de gunoi. Multe telefoane uzate sunt perfecte si sunt doar aruncate pentru ca cineva a cumparat un model nou. Este teribil de risipitor (si potential daunator) sa arunci aceste telefoane la cosul de gunoi, la gropile de gunoi sau in oceane. Prin achizitionarea unui telefon mobil folosit contribui la protejarea mediului.

  • Ii ajuti pe ceilalti

O persoana care isi vinde telefonul mobil ar putea folosi acesti bani bine si chiar ar putea avea nevoie urgenta de ei. Cumparandu-l, ajuti persoana respectiva si stimulezi economia. Iar cand esti gata sa vinzi telefonul mobil uzat, vei stii cum sa faci totul corect.

Citeste si: Ce este un telefon reconditionat si de unde poate fi cumparat?

La ce sa fii atent cand cumperi un smartphone second hand?

Cand te gandesti sa cumperi un telefon mobil uzat si sa iti evaluezi optiunile, tine cont de urmatorii factori. Afla despre diferitele tipuri de dispozitive utilizate. Nu toate telefoanele mobile folosite sunt la fel. Mai degraba, ele pot fi clasificate in trei tipuri cheie.

  • Telefoane mobile second-hand: acestea sunt adesea vandute direct de la un comerciant privat. In general, aceasta optiune vine cu cel mai mare risc, deoarece nu stii daca vei achizitiona un dispozitiv complet functional.

  • Telefoane second-hand: un telefon uzat certificat este supus, de obicei, unor teste si evaluari inainte de a fi vandut pe piata. In plus, telefoanele uzate au sanse mai mari de a obtine o garantie.

  • Telefoane reconditionate: dispozitivele reconditionate au fost reparate, atat software, cat si hardware, si functioneaza ca noi. Acestea sunt acoperite si de garantie.

Nu cumpara un telefon folosit doar pentru a avea unul. Cu toate optiunile disponibile, stabileste marca si modelul pe care le cauti, precum si specificatiile cheie – inclusiv elementele esentiale si cele fara de care nu te poti descurca. 

Pe langa functii, gandeste-te ce asteptari ai de la baterie. In general, un dispozitiv vechi de cativa ani are o durata de viata a bateriei cu aproximativ 80% mai scurta. Tine cont de acest lucru daca intentionezi sa folosesti telefonul in mod frecvent.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments