Cat de important este link building-ul pentru SEO

 Link Building-ul este unul din procesele de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO). E un concept creat din doua cuvinte: link + building. Link-ul se refera la URL sau hyperlink, care este un fel de Text Anchor. Un hyperlink este o modalitate prin care utilizatorii pot naviga printre paginile de pe internet.

Link building-ul este un proces de achizitie si plasare de hyperlinkuri pe alte site-uri web, astfel incat utilizatorul sa poata citi sau viziona postari sau clipuri conexe. In termeni simpli, link building-ul este un proces de interconectare a paginilor propriului site cu alte site-uri web, printr-o legatura. De exemplu, daca ai un site web de imobiliare, te pot conecta cu alte site-uri care ofera imprumuturi pentru locuinte. Acest proces se numeste Link Building. Este o practica utila prin care iti poti promova propriul site pe alte site-uri web.

De ce este necesar link building-ul?

Link Building-ul este un proces care are ca scop cresterea traficulu ope site-ul tau, pentru ca mai departe acesta sa fie pozitionat cat mai sus in motoarele de cautare (cum este Google). Motoarele de cautare folosesc linkuri pentru scanarea paginilor web. De asemenea, motoarele de cautare vor cauta linkuri spre site-ul tau dar si linkurile din interiorul site-ului.

Cand Google scaneaza intreaga pagina a unui site, se numeste ca face un proces de crawling. Acesta se realizeaza printr-un software numit Crawler sau Spider. Algoritmii Google au o complexitate foarte mare si in continua evolutie, ceea ce determina pozitia unui site web. In general, cu cat site-urile web care trimit spre site-ul tau au o calitate mai buna, cu atat calitatea acestora va fi mai mare si motoarele de cautare iti vor pozitiona site-ul mai sus.

Wikipedia este un exemplu foarte bun. Acesta are atat de multe linkuri in fiecare pagina, iar rezultatul este sa Wikipedia se afla in topul motoarelor de cautare dintotdeauna.

Te intrebi cum poti obtine linkuri spre site-ul tau? Exista cateva practici care te pot ajuta.

– crearea si promovarea de continut de calitate. Poti folosi inclusiv Linkweb.ro pentru a te inscrie in lista firma si pentru a posta articole cu link spre site-ul tau.

– recenzii si mentiuni

– linkuri din social media

– linkuri din partea clientilor, partenerilor si furnizorilor etc.

Crearea de continut este cel mai puternic instrument pe care il poti folosi. Continutul trebuie sa fie semnificativ, unic, simplu si natural.

Vino pe Linkweb si posteaza continut cu link spre site-ul tau.