Ce mananca gorilele?

-

Multi nu stiu informatii importante despre gorile, unii nici macar nu stiu unde se afla, pe langa faptul ca cred ca pentru ca sunt atat de impunatoare, mananca doar carne, raspunsul se dovedeste a fi mai surprinzator decat crezi. Va invitam sa descoperiti ce mananca gorilele , chiar aici.

Ce sunt gorilele?

Aceasta specie de primate se dovedeste a fi cea mai mare din lume, pe langa faptul ca este extrem de asemanatoare biologic cu omul, impartind pana la 98% in structura ADN-ului. Isi poarta numele datorita aborigenilor din Africa (natiunea in care traiesc aceste animale), care in limba lor poate fi tradusa ca „subiect paros”.

Fizic au o structura foarte indesat si corpulent, sunt foarte rezistenti si poseda o forta incredibila, ceea ce le permite sa se apere impotriva altor animale, dar nu cu intentia de a vana, deoarece acestea sunt animale erbivore . Aceste animale pot trai pana la 50 de ani, ceea ce spune multe despre longevitatea si calitatea vietii lor.

Sunt specii incredibile si extrem de inteligente, in viata lor salbatica au adoptat tehnici care se dovedesc a fi foarte complexe pentru un animal, acestea ii ajuta sa se miste si in sarcinile lor zilnice. Dar acest lucru nu se termina aici, deoarece exista chiar cercetari care indica faptul ca aceste animale in captivitate pot dezvolta diverse practici umane, cum ar fi transmiterea de informatii prin limbajul semnelor.

Caracteristicile gorilelor

Se misca mergand pe cele patru membre, sprijinindu-se pe degetele lor si au brate foarte asemanatoare cu cele ale fiintei umane, cu exceptia faptului ca acestea sunt mai mari decat picioarele lor. Au maxilarul mai lung decat maxilarul superior, cu 32 de dinti care cresc cand sunt mici si sunt inlocuiti prin dezvoltare.

Reproducere si descendenti

Cel mai mare mascul sau numit si lider al grupului este cel care beneficiaza cel mai mult in acest domeniu, fiind el insusi cel care se ocupa de reproducere si copuleaza cu toate femelele grupului, la fel si ele sunt cele care decid. daca vreun alt mascul beneficiaza de acest act si cu unii membri ai grupului.

Femelele ajung la maturitatea sexuala la 7 ani, cu toate acestea nu se imperecheaza cu niciun mascul pana la 10. Nu au un sezon de imperechere, ceea ce inseamna ca se pot imperechea oricand doresc, de obicei este masculul. cine decide momentul.

Intrebarea cum se nasc gorilele? Este foarte frecventa, sarcina dureaza cel putin 8 luni si trebuie sa treaca 3-4 ani inainte ca femelele sa se poata reproduce din nou si este timpul aproximativ in care puii raman cu mama.

Unde locuieste Gorila?

Habitatul gorilelor este strans legat de specie, deoarece acestea sunt clasificate in functie de regiunea in care traiesc, desi, pe de alta parte, este foarte adevarat ca aceste specii se gasesc in prezent in diferite regiuni ale Africii Ecuatoriale, care este, de asemenea, cea mai tropicala zona a acelei natiuni.

Specii si subspecii

In mediul stiintific sunt acceptate 2 specii de gorile si 4 subspecii, acestea sunt urmatoarele:

  • Gorila vestica

Numiti si gorila, sunt localizati in vestul Africii, mai precis in partea de vest a raului Congo, in acelasi mod in care se deplaseaza prin aceasta zona. Subspeciile acestei specii sunt:

  1. Western Plains Gorilla : Numele sau stiintific este goril gorilla gorilla, se intampla sa fie gorilele cu cea mai mica structura fizica si se gasesc in zonele joase ale acestei regiuni.
  2. Gorila raului de Vest : Denumita gorilla gorilla diehli, este subspecia care se afla in cea mai critica stare, pe cale de disparitie.
  • Gorila de est

Denumita si gorila beringei, asa cum sugereaza si numele, se gaseste in regiunea de est a Africii, mai precis in raul Congo, in zona de est. Subspeciile sunt:

  1. Gorila de munte : Numita gorila beringei beringei, sunt cele mai cunoscute datorita cercetarilor ample efectuate asupra lor in 1980, unde era foarte important sa stii ce mananca gorilele .
  2. Gorila de Campie Orientala : numele ei stiintific este gorilla beringei graueri, se intampla sa fie si cele mai robuste si corpulente, desi au mai putina blana decat celelalte.

Ce mananca gorilele?

Cu o structura fizica precum cea a gorilei, care poate masura pana la 1,80 metri si cantareste pana la 170 de kilograme, ei au in mod clar nevoie sa aiba o alimentatie foarte buna pentru a-si mentine tenul si pentru ca organismul sa functioneze corect. Dupa cum am mentionat anterior, aceste animale sunt ierbivore, ceea ce inseamna ca dieta lor se bazeaza in principal pe plante si foarte rar pe insecte minuscule.

De obicei sunt sustinute de un fel de salata, combinand tulpini cu radacini, care la randul lor contin si frunze cu diverse fructe. Trebuie avut in vedere faptul ca alimentatia gorilelor variaza foarte mult in functie de specie, deoarece atunci cand acestea se afla in habitate complet diferite cu variatii ale vegetatiei, atunci alimentatia lor nu va fi aceeasi.

Un fapt foarte interesant este ca gorila care este deja in stadiul de adult poate manca pana la 20 de kilograme de frunzis pe zi, ca la masculi, femelele consuma putin mai putin in raport cu dimensiunea, desi nu toate din grup Mananca la fel. proportie.

Lichidele de care organismul are nevoie, pot fi obtinute in majoritatea fructelor pe care le mananca, in multe ocazii acest animal scade de obicei hrana din culturile si livezile pe care populatiile de barbati le planteaza in zone apropiate de teritoriile care servesc drept habitat pentru gorila. Cu aceasta se rezolva intrebarea despre ce mananca gorilele .

Procesul de hranire

Acum ca stim ce mananca gorilele , este important de subliniat ca hranirea gorilelor nu este atat de usoara pe cat pare, ei depun mult efort pentru a-si lua hrana si intrucat au nevoie de o cantitate mare de hrana pentru a se putea hrani corect. , atunci ei investesc o mare parte din timpul dumneavoastra in aportul de plante, legume si fructe.

Excursiile in cautarea hranei sunt extrem de lungi si grele, pe langa faptul ca sunt zilnice in mare parte a zilei, cand primesc mancarea de care au nevoie, apoi folosesc diferite tehnici pentru a profita la maximum de mancare.

Acest proces devine atat de lung si de obositor, deoarece aceste animale nu pot supravietui hranindu-se doar cu o singura specie de plante specifica, ci mai degraba trebuie sa aiba acces la o mare varietate de plante pentru a obtine toti nutrientii de care au nevoie.

Cu toate acestea, gorilele au un mare angajament fata de natura si de habitatele lor, deoarece spre deosebire de multe specii, nu consuma toata hrana din zona in care se afla, se ocupa doar sa manance suficient pentru a se simti multumite, totul fara a fi nevoie sa abuzeze.

Acesta este principalul motiv pentru calatoriile lor lungi, ca se deplaseaza dintr-un habitat in altul si migreaza in alte zone practic in fiecare zi, pentru ca, desi mai au intretinere in zona in care se afla, prefera sa calatoreasca pentru a se aproviziona in alte zone. locuri.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments