Cele mai frecvente greseli in bloguri

-

Majoritatea blogurilor de pe Internet sunt realizate folosindu-se platforma WordPress, pentru ca este, de regula, destul de usor de instalat si, mai ales, utilizat. WordPress este cea mai populara platforma tip CMS la ora actuala, dar nu trebuie sa te culci pe o ureche atunci cand vine vorba despre serviciile de hosting. Sunt multe companiile care ofera gazduire web in Romania sau peste hotare, iar printre cele mai bune se numara si www.thc.ro. Aici ai de 4 ori mai multe resurse pentru pachetele de gazduire WordPress fata de pachetele de gazduire standard,

99.99% Uptime – ceea ce presupune ca poti sa lucrezi si sa publici oricand pe website-ul tau WordPress fara sa iti faci griji, Back-up automat zilnic – si nu vei fi pus niciodata in situatia de a pierde date, site-ul iti va fi monitorizat permanent iar firewall-ul activ se ocupa de atacurile rau intentionate si nu in ultimul rand, ai spatiu mare de stocare si traficul nu este contorizat, astfel incat sa te poti concentra mai mult asupra a ceea ce conteaza pentru tine.

Cu toate acestea, multi bloggeri, in special cei aflati la inceput de drum, fac multe greseli, dintre care le vom prezenta, pe scurt, pe cele mai frecvente.

Comentariile de tip SPAM

Dupa cum se stie, este mai mult decat usor sa postezi un comentariu la un articol publicat pe un blog WordPress. Partea buna este ca tu, ca detinator de astfel de blog, intri mai usor in contact cu cei care iti citesc informatiile. Din pacate, spammerii sau un bot profita din plin de aceasta facilititate, si astfel te pot trezi cu o multime de comentarii de tip SPAM, si astfel risti sa ai la comentarii niste link-uri… deosebite. Exista mai multe solutii in acest caz: instalarea unui plugin care detecteaza astfel de mesaje, sau poti opta pentru moderarea comentariilor. Indiferent ce alegi, nu lasa astfel de comentarii sa se regaseasca pe blogul tau.  

Prea multe reclame

Este adevarat, reclamele iti aduc bani frumosi, dar daca ai prea multe risti ca blogul tau sa nu mai aiba un design frumos, ca sa nu mai amintim si de faptul ca sunt mai mult decat enervante pentru cei care te viziteaza si incearca sa citeasca ce ai scris tu acolo. Specialistii spun ca pe un blog ar trebui sa se regaseasca maxim 3 reclame, iar pentru a obine mai multi bani, poti jongla cu pozitia lor, astfel incat utilizatorii sa dea multe click-uri pe ele, fara a fi deranjante insa.

Articole lungi si plictisitoare

Articolele lungi si care nu intereseaza pe nimeni sunt, din nou, o greseala frecventa. Nu trebuie sa te limitezi la a copia un articol de undeva, sau a-l modifica putin, eventual o traducere de pe un site din strainatate. Alege sa scrii despre ceva interesant, nu te lungi prea mult si pe cat posibil, incearca sa fii original. In caz contrar, in afara de faptul ca nu vei atrage vizitatori, risti si ceva penalizari de la motoarele de cautare pentru ca ai continut duplicat.

Postezi rar

Daca ti-ai facut blog, atunci posteaza regulat in el. Nu astepta sa treaca prea mult timp intre postari, pentru ca iti vei pierde si actualii cititori, nu doar ca nu vei mai avea parte si de altii noi. O data pe saptamana, ar fi ideal, dar daca se poate si mai des, nu se supara nimeni. Ba din contra.

Teme inadecvate

Chiar daca unele par interesante, nu poti folosi teme inadecvate cu profilul blogului tau. Cel mai bine mergi in continuare pe drumul tau si ai grija sa fii bine documentat atunci cand postezi ceva, pentru a nu risca sa fii pus in dificultate de unii comentatori, ceva mai bine informati decat tine la respectivul subiect.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments