Cele mai frumoase restaurante din lume

-

Am adunat cativa (nu toti) dintre castigatorii de la Restaurant & Bar Design Awards. Continua sa citesti si descopera idei incredibile de decor pe care, daca indraznesti, le poti incorpora in continuare in sufragerie sau bucatarie. Si, daca nu, macar sa le treci pe lista ta de restaurante in asteptare.

Restaurant plutitor Hiro Bay din Romania

Restaurantul  Hiro Bay  este cel mai mare castigator la categoria „Alfresco & Biophilic Design” si doar privind aceasta fotografie intelegem deja de ce. Localul, proiectat de studioul romanesc  Metropolis Architecture , este structurat din diferite arcade din lemn care apar ca o scoica si chiar un schelet.

Fiind un restaurant plutitor pe  canal , inspiratia marina nu putea lipsi, cu o sculptura mare agatata din lemn in forma de peste. Decorul, unde predomina lemnul, fibrele naturale si  plantele, face parte, de asemenea, din meritul premiului. Vezi intraga lista de restaurante Bucuresti.

Cafeteria Mo in Arabia Saudita

Studioul spaniol de design interior Masquespacio semneaza unul dintre proiectele premiate in regiunea Midwest si Africa. Este vorba despre cantina Mo din Arabia Saudita, un spatiu unic in care culoarea argintie este protagonista. Desigur, designerii de interior, fideli stilului lor, au proiectat o brutarie de lux in stil futurist.

Restaurantul Casa Silencio din Mexic

Sustenabilitatea este laureatul acestui premiu. Restaurantul Casa Silencio este situat intr-un hotel cu acelasi nume, o cazare ecologica cu design avangardist, care onoreaza productia straveche de mezcal cu distileria sa. Interioarele, atat ale restaurantului, cat si ale hotelului, sunt extraordinare, construite cu pamant, stil rustic si mult lemn si gresie. Designerii de interior responsabili de proiect au fost Taller de Arquitectura Contextual La Turbia .

Restaurantul Kuansan Town din China

Templul taoist al Palatului Qingyang gazduieste  restaurantul din orasul Kuansan, China. Dupa un proiect de remodelare si modernizare, realizat de studioul de arhitectura MUDA- Architect , verticalitatea structurii initiale a fost rupta, adaugandu-se scari spiralate unde predomina formele organice si sticla rosie . Aceasta sinuozitate urmareste sa imite natura.

Restaurant & Bar Design Awards au recunoscut acest proiect cu premiul pentru restaurantul cu cel mai bun design interior intr-o cladire istorica.

Cocktail bar curios din Melbourne, Australia

Combinand concerte, bauturi creative si un meniu de feluri de mancare, Curious este conceput pentru a oferi o experienta de la inceput pana la sfarsitul noptii. Dar, dincolo de serviciile pe care le ofera, ne uitam la fantasticul sau acoperis, care a fost protagonist la Restaurant & Bar Design Awards, castigand premiul pentru barul cu cel mai bun design de acoperis. Designul interior este opera Hachem Design, un studio australian care se concentreaza pe arhitectura sculpturala .

Cafeaua Toqa in Arabia Saudita

Aceasta cantina proiectata de studioul Lines a meritat si ea un premiu, si asa a fost. Premiata drept cantina cu cel mai bun design interior din Occidentul Mijlociu si Africa, Toqa Coffee ne surprinde cu coloane in stil maur in tonuri naturale si detalii verzi sub forma de plante, lampi si fraze stampilate pe pereti.

Dar interioarele nu sunt singurul design, elaborarile lor dulci sunt demne de studiat, cu culori si forme surprinzatoare. Desigur, mereu inversand clasicii din zona.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments