Coinbase a concediat 18% din angajați din cauza recesiunii crypto

-

Platforma de exchange în crypto, Coinbase, a concediat aproape un sfert din angajații săi săptămâna trecută. Brian Armstrong, CEO la Coinbase, a luat decizia să întrerupă contractul la 1100 de oameni din cauza unei recesiuni iminente în domeniul crypto.

Coinbase vrea să funcționeze în orice circumstanțe

Ca și prim efect, acțiunile lui Coinbase au scăzut cu aproape 26% în următoarele cinci zile de la publicarea anunțului. Brian Armstrong a declarat că urmează o „iarnă rece” în zona crypto, ceea ce înseamnă că prețurile criptomonedelor vor rămâne la un nivel jos pentru o perioadă de timp îndelungată. De asemenea, CEO-ul a spus că este dificil de prezis ce va urma din punct de vedere economic și care va fi comportamentul piețelor, însă compania trebuie să fie pregătită să funcționeze în orice circumstanțe.

Angajații au fost concediați pe mailul personal

Armstrong este de părere că firma s-a dezvoltat prea rapid în ultimul an și că au fost făcute angajări peste necesarul companiei. CEO-ul a recunoscut că anunțul a fost făcut într-un mod dur, întrucât angajații concediați au fost informați despre decizie pe mailul personal, deoarece aceștia au fost deconectați de la sistemul intern înaintea informării. Motivul unei astfel de abordări constă în sensibilitatea datelor cu care lucrau oamenii respectivi, întrucât exista riscul ca aceștia să fie tentați să provoace daune companiei sau clienților din cauza presiunii emoționale.

Este un an greu pentru piața criptomonedelor. Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa în doar șapte luni, de la $69.000 în noiembrie la puțin peste $18.000 în iunie. Mai mulți specialiști economici sunt de părere că anul 2021 a fost vârful segmentului crypto, susținând că s-a creat mult spațiu pentru “o cădere dură”. În prezent, tot mai multe companii din domeniu anunță concedieri masive, printre care Crypto.com și BlockFi.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments