Cum sa faci bere acasa (si sa o faci sa arate bine)

-

Cum sa faci bere acasa? , e cam complicat, dar nu este imposibil, trebuie doar sa ai echipamentul potrivit si sa urmezi pasii.

Nu este nimic in neregula in a cumpara bere facuta de experti si companii mari, ei stiu ce fac si asta este usor si rapid pentru tine, dar exista ceva foarte satisfacator in a putea face lucrurile singur si poti chiar sa devii hobby-ul tau. nu stiam ca ai nevoie.

A invata sa prepari tot felul de cocktailuri acasa este una dintre acele abilitati care surprinde mereu (intr-un mod foarte pozitiv) si acelasi lucru se intampla atunci cand gatesti bine (care cu siguranta iti castiga puncte la o intalnire), asa ca invat sa faci bere acasa este un experiment bun sa-ti depasesti limitele culinare si nici nu trebuie sa cheltuiesti prea mult pentru a-l obtine si a te pricepe la el.

Cea mai buna parte este ca exista multe tehnici si echipamente pe care le puteti folosi pentru a face bere acasa, ceea ce va permite, de asemenea, sa va jucati cu arome si ingrediente neasteptate. Berea este alcatuita din malt, hamei, drojdie si apa si este exact ceea ce aveti nevoie pentru a incepe (unii folosesc chiar si cacao sau niste varfuri de nuca de cocos pentru o rasucire).

Puteti face bere acasa?

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca exista doua tipuri de bere acasa: fabricarea de cereale integrale , care implica inmuierea maltului de cereale zdrobite in apa fierbinte pentru a extrage zaharul, si prepararea de extract , care implica dizolvarea siropului de malt sau a zaharului pudra de malt in fierbinte. apa.

Prepararea de cereale integrale permite mai multa flexibilitate si inovatie, dar necesita mai multe echipamente, in timp ce prepararea extractului este mai rapida si mai ieftina.

Echipamentul de care aveti nevoie:

  • O galeata din plastic de 10 galoane „de calitate alimentara” cu capac.
  • Furtun sifon . Veti avea nevoie de o lungime de 74″ de tuburi de vinil de 5/16″ „de calitate alimentara”.
  • Colier de furtun pentru sifon .
  • Sticle de plastic de doi litri cu capac.
  • hidrometru sau termometru

Cum sa o faci?

Aceasta este o reteta diferita si mai simpla, folosind extract de malt, apa, drojdie si zahar.

Pasul 1. igienizati

Ar trebui sa spalati toate echipamentele cu apa calda si sapun, apoi sa clatiti, sa dezinfectati cu inalbitor si sa clatiti din nou.

Pasul 2. elaborarea

  • Turnati 10 litri de apa rece in galeata de plastic de 10 galoane. Daca este nou, spalati-l mai intai cu un amestec de apa si bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul de plastic.
  • In cea mai mare oala se fierbe sapte litri de apa.
  • Adaugati o cutie de extract de malt . Se amesteca si se fierbe fara acoperire timp de 20 de minute.
  • Adaugati zaharul (alb) si amestecati pentru a se dizolva.
  • De indata ce zaharul se dizolva, turnati continutul in galeata. Se toarna repede, pentru a adauga aer in amestec (ceea ce este grozav pentru drojdie).
  • Umpleti cu apa (potabila) pana cand temperatura este neutra.
  • Galeata ar trebui sa fie acum putin peste jumatate plina.
  • Se presara cu drojdie si se amesteca bine. Acoperiti cu un capac (lejer).
  • Se lasa acoperit sa stea 6 pana la 10 zile, la temperatura camerei intre 20 si 24 de grade.
  • Utilizati un hidrometru pentru a verifica daca este gata. Pune hidrometrul in bere si intoarce-l o data pentru a elibera bule, citirea ar trebui sa fie de aproximativ 1.008 pentru berea neagra si 1.010 sau 1.015 pentru berea usoara.

Pasul 3. sticla

Ar trebui sa incercati sa nu deranjati sedimentul de pe fundul rezervorului si nici sa amestecati sau sa stropiti foarte mult, motiv pentru care se recomanda folosirea unei palnii pentru a turna incet in sticle. Trebuie sa lasati putin spatiu pentru aer, sa inchideti ermetic si sa intoarceti sticlele cu susul in jos pentru a dizolva bine zaharul ramas.

Apoi depozitati-le intr-un loc cald timp de cateva zile, apoi mutati-le intr-un loc intunecat si racoros. Aroma se imbunatateste in timp, dar le puteti bea la cateva zile dupa imbuteliere.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments