Elon Musk: 6 chei pentru a fi la fel de bogat ca el

-

Elon Musk nu este doar bogat (este cineva care are potentialul de a avea o casa draguta, o masina, sa plateasca pentru vacante regulate si sa se rasfete cu cateva luxuri din cand in cand), este un miliardar si tocmai a devenit oficial cel mai bogat om din lume…

Si nu, nu a castigat la loterie si nici nu a jefuit o banca, Elon Musk a muncit foarte mult pentru a face companiile sale, Tesla si Space X , doua dintre cele mai de succes din lume astazi, iar asta l-a ajutat. castiga mai mult de 158 de miliarde de dolari intr-un singur an (ceea ce inseamna ca castiga in jur de 300.000 de dolari pe minut), depasindu- i pe Jeff Bezos, Mark Zuckerberg si pe restul antreprenorilor care se aflau in ultimele pozitii pe primele pozitii in listele Forbes. ani.

Averea neta a lui Musk este acum de 185 de miliarde de dolari (complet cu nici un dolar in salariu de la Tesla), iar in urma cu cativa ani a dezvaluit secretele care l-au ajutat sa ajunga acolo unde este acum. . La fel ca Bezos si Gates, Elon Musk este si unul dintre acei antreprenori care de obicei dezvaluie niste chei pentru ca toata lumea sa aiba succes , iar intr-un interviu special a explicat care sunt cheile de care fiecare trebuie sa tina cont pentru ca, intr-o zi, sa ajunga. sa aiba succes ca el (sau pe cat posibil).

Nu te gandi doar la bani

El a facut deja foarte clar acest lucru devenind CEO cu cel mai mic salariu din istorie, zero dolari. Intr-un interviu din 2014, Musk a spus ca acesta este un punct foarte important pentru a face o afacere de succes, deoarece pune accentul pe probleme mai importante.

„Nu este ca si cum as avea o gramada de bani pe undeva”, a spus el. „Doar ca am un anumit numar de actiuni la Tesla, SpaceX si SolarCity , iar piata acorda valoare acelor actiuni.” A face bani este scopul oricarei afaceri, dar cu siguranta nu poate fi principalul motivator. Musk mai departe spune ca a avea un cont bancar cu miliarde la momentul mortii ar fi un semn de esec, deoarece inseamna ca nu ti-ai folosit averea in mod corespunzator pentru a crea lucruri si oportunitati mai bune pentru umanitate.

Trebuie sa-ti urmezi pasiunile

Musk , de exemplu, vrea sa faca o baza pe Marte si nu va lasa pe nimeni sa-l opreasca. Doar pentru ca o idee suna nebunesc nu inseamna ca este, iar daca lasi parerea altora sa te tina inapoi, nu vei ajunge nicaieri ( Jeff Bezos i s-a spus ca este o idee proasta sa pornesti Amazon si sa vezi unde este acum. ).

Indrazneste sa gandesti mare

Vrei sa ajungi pe Marte ? Mai intai trebuie sa dezvoltati ideea. Musk a visat sa ajunga in spatiu, a avut o idee grozava si a zburat acum doua misiuni de succes cu NASA . Este vorba despre a indrazni sa crezi ca poti schimba lumea, avand idei uriase si cautand sa umple un gol pe care nimeni nu-l acopera, fara teama sa nu reusesti chiar inainte de a incerca (de aceea multe companii si antreprenori se gandesc doar la mici probleme care nu au o probabilitate mare de a esua, dar nici nu sunt importante).

Pregateste-te sa-ti asumi riscuri

Nu vei creste niciodata daca nu iesi din zona ta de confort (de aceea se spune ca cine nu isi asuma riscuri nu castiga). Este important sa ai un plan si sa iti cunosti limitele, dar trebuie sa fii pregatit sa iei decizii care pot parea periculoase . Musk a spus ca la acea vreme s-a confruntat cu o decizie dificila „as putea pastra banii, si sa las companiile sa moara, sau sa investesc ceea ce mi-a mai ramas si poate ar exista o oportunitate”, pana la urma si-a cheltuit banii si companiile au crescut mai mult decat ma asteptam.

Ignora recenziile

Nu criticile constructive , ci uratorii care nu au nimic bun de spus. Recenziile negative va pot face sa va pierdeti motivatia sau dorinta de a continua (la acea vreme mai multe bloguri spuneau ca Tesla ar fi un esec si nu va supravietui), asa ca ar trebui sa va ascultati mai ales vocea interioara si sa continuati chiar daca altii nu reusesc sa vada. la fel ca tine.

De asemenea, lasa timp sa te bucuri

Nu este vorba de a trai pentru a munci, trebuie sa-i dedici suficient timp, dar trebuie sa ai si un echilibru si sa permiti niste momente de relaxare, asta te poate ajuta si sa ai mai multe idei, sa fii mai creativ si sa eviti stresul.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments