Whisky, sticlele incredibile care sunt cele mai scumpe din istorie

-

Cat costa un whisky bun ? In supermarket gasesti probabil optiuni pentru cateva sute de pesos care cu siguranta vor avea un gust grozav dupa o zi lunga de munca sau in timpul unei sarbatori, dar in sectiunea de vinuri si bauturi spirtoase probabil ca nu vei gasi sticle legendare, exclusiviste sau unice.

Whisky -ul se bucura de momente grozave in acest moment si asta inseamna ca poti gasi multe sticle interesante in tot felul de locuri, dar nu putem uita ca este o bautura cu multa traditie si istorie si ca mai sunt cateva bijuterii pe care le poti. nu vor gasi

Credeti sau nu, asa cum exista whisky bun pe culoarul supermarketului si cu preturi foarte rezonabile, exista si whisky de colectie, sticle rare, exclusive si super speciale care depasesc chiar si un milion de dolari.

Care este cel mai scump whisky din lume?

Multe lucruri intra in joc atunci cand vine vorba de determinarea valorii unei sticle de whisky , a varstei, a culorii, a marcii (sunt unele companii care se ocupa de asta de secole si au reusit sa creeze ceva ce nu poate fi imitat sau depasit). ) iar raritatea ii poate face pe colectionari si cunoscatori sa innebuneasca sa puna mana pe unul. In timp ce un whisky produs in masa nu va lasa o adancime mare in portofel, un whisky legendar si unic poate fi mai scump decat o masina mica si unele ceasuri de lux.

Acesta este motivul pentru care oamenii care au una dintre aceste sticle speciale o pastreaza ca pe o comoara, nu o impart cu oricine si cu siguranta nu folosesc acel whisky pentru a face cocktailuri (care pot fi foarte bune, dar poti face cu ceva mai putina calitate si rezultatul va ramane acelasi)

Nu impartiti vinul de nunta? Cu siguranta v-ar rani mai mult sa impartiti o picatura din aceste sticle de whisky, care sunt printre cele mai scumpe vandute vreodata.

The Macallan 1926 60-Year-Year-Old Fine and Rare

Cu cat s-a vandut? 1,9 milioane de dolari

Aceasta sticla a fost vanduta la licitatie in 2019 pentru un impresionant de 1,9 milioane de dolari, facand-o cea mai scumpa sticla din istorie. Este a doua oara cand o astfel de sticla de epoca a facut istorie la licitatie, cu un an mai devreme, o sticla din acelasi lot de Macallan a doborat acelasi record vanzandu-se cu 1,2 milioane de dolari la o licitatie organizata de Christie’s la Londra.

Sticla de 700 de mililitri, care a fost vanduta de Sotheby’s, este una dintre cele 40 care au provenit din acelasi butoi, dar doar 14 au primit eticheta rara pe care aceasta o poarta, facand-o si mai speciala. Conform calculelor, ai putea servi aproximativ 45 de pahare de 15 ml, care ar costa 42.000 de dolari fiecare.

Macallan 1926 Michael Dillon in varsta de 60 de ani

Cu cat s-a vandut? 1,53 milioane de dolari

Macallan se afla in fruntea listei de whisky -uri scumpe , iar sticlele sale vintage au depasit in mod repetat un milion de dolari. Aceasta sticla a detinut recordul pentru cea mai scumpa pana cand The Fine and Rare 60-Year-Old s-a vandut cu aproape 2 milioane, dar este cea mai rara dintre cele doua sticle. Conform istoriei, 40 de sticle au fost produse din acelasi butoi in 1926, iar artistii Sir Peter Blake, creatorul copertii emblematice a trupei Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, si Valerio Adami au conceput etichetele pentru 24 dintre ele, dar aceasta a primit. o eticheta speciala, una care a fost lasata goala si care urmeaza sa fie intervenita de pictorul irlandez Michael Dillon, care a pictat manual o reprezentare a casei Macallan.

In plus, doua sticle de The Macallan 1926 Valerio Adami 60 Year Old s-au vandut cu 1,1 milioane de dolari si unul The Macallan 1926 Sir Peter Blake 60 Year Old s-a vandut cu 1 milion de dolari.

Yamakazi are 55 de ani

Cu cat s-a vandut? 795.000 USD

Macallan are primele 5 locuri pe lista cu sticle de un milion de dolari sau peste, dar pe locul sase avem ceva diferit, un whisky non-scotian care a fost vandut in 2020, devenind cel mai scump whisky japonez Aceasta este una dintre cele mai vechi sticle de la cea mai faimoasa distilerie din Japonia, care pana in prezent continua sa produca cel mai bun whisky din tara, combinand traditia scotiana cu o serie de tehnici si ingrediente care cauta perfectiunea.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments