Informatii utile despre redactarea unui testament

-

Un testament este un document scris de o persoană în viață care menționează dorința sa de a lasa mostenire bunurile sale unei anumite persoane, după moartea sa. Chiar si asa, aceasta este o sarcină complexă, care necesita o atentie deosebita. Pentru a adăuga complexității, între momentul în care persoana face un testament și dispariția sa, activele, relațiile etc. suferă, de asemenea, o schimbare și, prin urmare, testamentul trebuie să reziste și testului timpului.

Numiți un executor și beneficiari

Selectarea unui executor de pe www.avocatonline.xyz este importantă. El sau ea va fi însărcinată cu asigurarea respectării dorințelor dvs. și va supraveghea stabilirea proprietății dvs. Executorul va comunica periodic cu beneficiarii cărora le lăsați active sau proprietăți și, în cele din urmă, se vor ocupa de distribuirea activelor. Identificarea beneficiarilor dvs. este necesară, astfel încât proprietatea dvs. să fie împărțită în mod corespunzător între moștenitorii și cei dragi, în funcție de direcția sau dorințele dvs.

Numiți un tutore

Dacă aveți copii sau orice persoană aflată în întreținere de care aveți grijă, doriți să numiți legal un tutore care să aibă grijă de ei în cazul în care nu mai puteți face acest lucru de unul singur. Tutela poate crea cea mai mare dispută, deoarece pot exista mai multe persoane în viața ta care se simt cele mai potrivite pentru a prelua rolul de îngrijitor. Deși este plăcut să știți că mulți oameni ar putea dori să vă protejeze copiii, dacă doriți ca cineva specific să aibă această onoare, ar trebui să îi identificați, astfel încât să nu existe confuzii sau întrebări.

Organizați-vă activele

Organizarea activelor vă va facilita listarea acestora în documentele dvs. de planificare imobiliară, ceea ce va face lucrurile mai ușoare pentru executorul dvs. Lucrurile la care să te gândești ar putea include:

• Proprietate (reală și personală)

• Numerar – conturi de verificare și economii

• Orice formă de proprietate a afacerii

• Redevențe, drepturi de autor, brevete

• Acțiuni, fonduri mutuale, obligațiuni, alte forme de proprietate a afacerii

• Posesii

Semnați-vă testamentul în fața martorilor (și notificați dacă este necesar)

Asigurați-vă că vă semnați testamentul într-un mod acceptabil pentru statul dvs., în fața numărului corespunzător de martori. Aflați dacă statul dvs. necesită testamentarea notarială și, dacă este necesar, consultați un notar.

 

Păstrează-ți testamentul

Păstrează-ți testamentul într-un loc sigur și spune oricui ar trebui să știe unde se află. Mulți oameni optează pentru o cutie de valori pentru a-și păstra planurile imobiliare, dar fiți atenți că acest lucru poate fi complicat, deoarece accesarea acestei cutii de valori de catre familie poate fi dificilă după ce ați decedat. Un seif ignifug este ideal, la fel ca și noul concept de sertar vechi.

Revizuiește-ți testamentul în mod regulat

De pe descoperă.ro poti afla cum sa scrii un testament simplu si rapid, fara batai de cap. Asigură-te că îți revizuiești testamentul de fiecare dată când ai un eveniment major de viață, cum ar fi o naștere, moarte, căsătorie sau divorț în familie. Dacă nu aveți evenimente majore pe parcursul mai multor ani, o regulă bună este să revizuiți documentele de planificare imobiliară la fiecare trei până la cinci ani.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments