Cand un angajator are nevoie de un avocat in dreptul muncii

-

Chiar și cel mai conștiincios angajator au nevoie ocazional de ajutor de la un avocat. Deși puteți gestiona multe probleme de angajare pe cont propriu, unele probleme sunt deosebit de complicate și vor necesita o anumită experiență juridică. Legea muncii se poate schimba rapid. Instanțele și agențiile guvernamentale emit noi opinii care interpretează aceste legi în fiecare zi, uneori depășind complet ceea ce toată lumea credea că legea însemna. Iată câteva sarcini și probleme pe care ar trebui să le rezolvati cu ajutorul unui avocat.

Sfaturi privind deciziile de ocupare a forței de muncă

Un avocat vă poate ajuta să luați decizii dificile despre angajații dvs. si in caz de incetare contract de munca prin demisie. De fapt, despre acest subiect poti afla mai multe accesand https://ad-avocat.ro/incetarea-contractului-de-munca-prin-demisie/ . Mai ales dacă sunteți îngrijorat de faptul că un angajat v-ar putea da în judecată, ar trebui să luați în considerare obținerea de consultanță juridică înainte de a sanctiona un angajat pentru abateri, probleme de performanță sau alt comportament rău. Un avocat vă poate spune nu numai dacă ceea ce vreti sa faceti este legal, dar va va spune și ce pași puteți lua pentru a minimiza riscul unui proces.

Iată câteva situații în care ar trebui să luați în considerare solicitarea unui avocat:

• Angajatul a depus recent o plângere impotriva companiei pentru care lucreaza sau s-a plâns de dvs. spunand ca practica o activitate ilegală sau neetică la locul de muncă.

• Angajatul a depus recent o plângere de discriminare sau hărțuire.

• Angajatul a arătat recent că el sau ea se află într-o situatie protejată – de exemplu, angajatul este o femeie însărcinată, are un handicap sau practică o anumită religie.

• Lucrătorul are acces la secretele comerciale la nivel înalt ale companiei dvs. sau la informații competitive.

• Anagajtul are un numar mare de absențe excesive si acestea nu pot fi acoperite de actul de concediu familial și medical.

• Angajatul neagă comiterea actelor pentru care îl tragi la raspundere, chiar și după o investigație.

• Angajatul a angajat un avocat să îl reprezinte în legătură cu dvs.

De asemenea, ați putea dori să aveți un avocat care sa se ocupe de revizuirea oricărei decizii de ocupare a forței de muncă care va afecta un număr mare de angajați. Consultanta juridica online este foarte accesibila tuturor, si poti afla mai multe despre ea accesand libertatea.ro. De exemplu, dacă intenționați să renunțați la unii muncitori, să vă schimbați planul de pensii sau să întrerupeți un beneficiu al angajaților, ar fi inteligent să discutati aceste aspecte cu un avocat înainte de a lua măsuri. Avocatul vă poate spune despre eventualele capcane legale pe care le-ați putea intalni – și vă va da sfaturi extrem de utile cu privire la evitarea acestora.

Reprezentarea în procedurile juridice sau administrative

Procesele. Dacă un angajat curent sau fost angajat va da in judecata, atunci este esential sa vorbiți imediat cu un avocat. Procedurile de angajare pot fi foarte complexe. Trebuie să luați imediat anumite acțiuni pentru a vă asigura că drepturile dvs. sunt protejate – și pentru a păstra dovezi care ar putea fi utilizate în instanță. Limitele de timp pentru luarea de acțiuni sunt foarte scurte – multe instanțe vă obligă să depuneți un răspuns legal la un proces în doar câteva săptămâni. De îndată ce aflati ca s-a intentat un proces împotriva voastră, începeți să căutați un avocat.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments