Ivar, cel mai iubit si urat personaj din VIKINGS: a avut copii in viata reala?

-

Doar Michael Hirst cu povestea sa din serialul Vikings (ale carui 6 sezoane sunt inca in furor pe Netflix , in ciuda faptului ca s-au incheiat deja) si interpretarea geniala a lui Alex Hogh Andersen pot trezi sentimentele si senzatiile amestecate pe care personajul lui Ivar . cel Dezosat . Si pot face trecerea de la dragoste la ura atat de difuza.

Marcat de resentimente de la nastere si copilarie, fiul cel mic al lui Ragnar Lothbrok devine in curand un personaj central  in intriga povestii care trece in revista vietile si aventurile acestor colonisti si razboinici primitivi din tinuturile nordice. Si semnul lui este marcat din prima clipa de partea raului.

Ragnar Lothbrok, care incepe intreaga mostenire in seria „Vikingi”. Sursa: Terra Production.

De la tradarea fratelui sau Bjorn Ironside (fiul cel mare al lui Ragnar) pana la planurile sale nelimitate de a castiga o dominatie teritoriala din ce in ce mai mare ; actiunile lui Ivar cel Dezosat sunt lipsite de scrupule prin orice masura. Dar asta nu inseamna ca moartea acestui personaj genereaza o oarecare compasiune in fani atunci cand se reflecta in fictiunea de televiziune.

Si dincolo de acest sentiment de intristare (sau ceva asemanator cu el), nu ne putem opri sa trecem in revista actiunile crude ale Dezosatelor care; Printre altele, ele includ abandonul si uciderea primului lor copil in clipele inainte ca copilul sa intre in lume. Pe langa acest copil si viata lui efemera, in serial aflam ca Ivar a nascut un al doilea fiu.

Dar, ca si in tot ceea ce am vazut in serial, merita sa ne intrebam si sa facem comparatia: Ivar the Boneless chiar a avut copii ? . A fost unul sau doi? Si, daca da, a fost intr-adevar suficient de nemilos incat sa-l lase pe primul dintre ei sa moara? Exista documentatie istorica care ii reconstituie viata si ne bazam pe ea.

Povestea adevarata a lui Ivar

Fiecare dintre personajele pe care le prezinta seria Vikingii are omologul sau in istorie sau in mitologia nordica . In acest sens, aceste doua planuri sunt in mod constant confundate intre ele; intrucat epoca vikingilor dateaza intre secolele VI si IX -aproximativ- si exista putina documentatie istorica. Dar exista cantece si Eddas vikingi, care reconstruiesc acei ani.  

Din compilarea acestui material, de exemplu, am putut deja sa reconstituim ca -aparent- adevaratul Ivar nu era o fiinta atat de dispretuitoare precum cea pe care ni-l prezinta vikingii ; si ca chiar a luptat in aceeasi armata si sprijinindu-si fratele- frate vitreg, conform seriei; frate, conform documentatiei-, Bjorn.

Si, de asemenea, conform acestui material, nu exista dovezi clare ca Ivar cel Dezosat a avut copii . Nici macar nu s-a gasit material care sa ateste ca Ivar ar putea avea legatura cu o femeie. Asta nu inseamna ca El Deshuesado nu a avut descendenti; dar -daca o facea- nu se stia nimic despre ea.

In serial, printre atatea licente pe care producatorii sai le permit; gasim un Ivar care nu numai ca are un fiu; dar doi . Primul dintre ei, impreuna cu sclavul Freydis ; care mai tarziu ii devine sotie. Odata ce copilul s-a nascut, Ivar descopera ca fiul sau are o malformatie -la fel ca si el-, asa ca il lasa in padure pentru a fi devorat de vulpi .

Si, desi nu ajungem sa-l intalnim pe al doilea dintre copiii sai in persoana, vedem cum Katia (sotia printului de atunci al Rusului pe care Ivar il tradeaza si el sa-l rastoarne) confirma ca este insarcinata de el . Si ca copilul se va naste stiind ca tatal sau este curajosul Ivar, Dezosat .  

Nici un urmas

Nu exista inregistrari ale posibililor copii (sau ale posibilului fiu) ai lui Ivar. De fapt, in Eddas si in documentatia limitata adunata si care a fost reconstruita pentru a comemora aceste epoci; Ivar dispare din orice inregistrare incepand cu anul 870 . Asa ca tot ceea ce ne arata Hirts, Andersen si serialul Vikings nu este altceva decat o fictiune bine construita.

Ceea ce este confirmat de aceste cantece si Eddas este ca Ivar chiar avea o dizabilitate reflectata in lipsa picioarelor si a oaselor. Si chiar si intr-una dintre povesti, intra in detaliu ca expresia El Deshuesado se refera la impotenta sexuala

Daca luam in considerare ca in continuarea lui Vikings , Vikings: Valhalla personajele pe care le-am vazut deja in prima serie nu vor fi acolo si ca povestea va avea loc 100 de ani mai tarziu , este aproape un fapt ca adevarul despre Ivar nici copiii nu vor fi dezvaluiti . Prin urmare, este convenabil sa ii oferi lui Hirst beneficiul de a construi o poveste captivanta pentru a captiva serialul.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments