Lucruri interesante despre muzica clasica chineza

-

Muzica chineza este diferita de muzica occidentala datorita ritmului, ritmului si tonurilor sale. Aceasta, pe langa importanta sa in cultura chineza , deoarece originile muzicii chineze se bazeaza pe cele sacru, aristocratice si populare, iar instrumentele traditionale folosite pentru a face melodii dateaza de doua mii de ani.

Lauta este unul dintre cele mai apreciate instrumente de catre taoisti in timpul dinastiei Tang. In prezent, cele mai folosite instrumente sunt gonguri, pipa si qin. Creatorul legendar al muzicii si cantecelor conform mitologiei chineze a fost Xinifu, care facea trestie de bambus astfel incat acestea sa sune ca pasarile. 

Daca doriti sa aflati mai multe despre muzica din istoria Chinei, atunci noi va impartasim tipul de muzica care se aude in China, precum si instrumentul cantat de chinezi.

Ce fel de muzica se asculta in China?

Muzica traditionala chineza este caracterizata ca muzica instrumentala lenta , adesea interpretata de un singur interpret sau de un grup mic de muzicieni. Asemenea religiei si filozofiei pentru viata, muzica rasariteana este clar influentata de sunete ale naturii, cu ritmuri foarte lente, ale caror instrumente imita sunetul pasarilor sau al apei.

Muzica care face parte din traditiile chineze a fost intotdeauna legata de feng shui, un concept foarte important in cultura asiatica bazat pe faptul ca toate lucrurile trebuie sa coexiste in armonie cu spatiul si mediul. In acelasi mod, muzica antica a Chinei isi propune sa creeze o atmosfera care sa nu intrerupa sau sa ne tulbure imprejurimile, ci mai degraba incearca sa ne linisteasca si sa ne linisteasca.

Cum era muzica chineza in antichitate?

Cea mai veche muzica cunoscuta este Youlan sau Orhideea Solitara, atribuita lui Confucius. Prima inflorire majora documentata in mod corespunzator a muzicii chineze a fost pentru guqin in timpul dinastiei Tang, cu toate acestea, guqin-ul a fost cantat inca dinaintea dinastiei Han.

In China antica, pozitia muzicienilor era mult mai scazuta decat cea a pictorilor, totusi muzica a fost vazuta ca fiind esentiala pentru armonia si longevitatea statului.

Aproape toti imparatii au luat in serios muzica populara, trimitand oficiali sa adune cantecele si sa inspecteze vointa populara. Unul dintre clasicii confuciani, Shi Jing, continea mai multe cantece populare datand din anul 800 i.Hr. C. in jurul anului 300 a. c.

Primul european care a sosit in China cu un instrument muzical a fost presbiterul iezuit Matteo Ricci, care a prezentat un clavecin la curtea imperiala Ming in 1601 si a invatat patru eunuci sa-l cante.

Cum se numeste chitara folosita de chinezi?

Instrumentul guqin a fost cantat din cele mai vechi timpuri, fiind instrumentul preferat de savanti si intelectuali pentru caracterul sau subtil si rafinat. Numele acestui instrument muzical chinezesc inseamna tatal muzicii chinezesti.

    Share this article

    Recent posts

    Popular categories

    Recent comments