Micropigmentarea sprincenelor – tot ce trebuie sa stii

-

Daca aveti in vedere optiunea de a avea micropigmentarea sprancenelor, cautati probabil toate informatiile despre aceasta. Daca doriti sa fiti fine informati inainte de a lua decizia, in acest articol rezolvam unele dintre cele mai frecvente intrebari.

Micropigmentarea sprincenelor a devenit una dintre cele mai populare tratamente de infrumusetare ale vremii. Daca inainte, tendinta era sa avem sprancenele cat mai pensate si mai subtiri, acum este invers. Deci nu este surprinzator ca au aparut numeroase produse de machiaj pentru sprancene si, desigur, tratamente care fac sprancenele noastre sa para mai durabile.

Si tocmai asta ofera micropigmentarea. Aceasta tehnica consta in injectarea unui pigment in derm sau stratul mijlociu al pielii.pentru a umple sau a colora zona. Acest lucru este util atat pentru a da forma dorita spranceanului, cat si pentru a acoperi partile nepopulate ale acestora. Fiind o zona mica, simularea parului prin acest tatuaj este foarte naturala. Vrei sa afli mai multe despre aceasta procedura cosmetica faciala? Continua sa citesti!

Care este exact procesul de micropigmentare?

Micropigmentarea se realizeaza cu un dermograf cu ace care implanteaza pigmentii intr-o anumita zona a corpului, nu numai pe fata. In acest caz vorbim despre sprancene, dar micropigmentarea in scopuri estetice se face si la nivel capilar pentru a deghiza caderea parului, pe buze pentru a obtine un machiaj permanent si in ochi, de asemenea, in acelasi scop.

De asemenea, este utilizat si pentru a corecta cicatricile in diferite parti ale corpului, multe dintre ele produse prin interventii chirurgicale. In acest sens, este de obicei utilizat pentru reconstructia oncologica a areolei mamare si a mamelonului.

Micropigmentarea este potrivita pentru toata lumea?

In general da, desi ca in orice tratament, exista exceptii. In special, persoanele care sufera de boli de piele, cum ar fi urticarii sau psoriazisul, precum si probleme de coagulare, este de preferat ca acestea sa arunce micropigmentarea sprancenelor pentru a evita riscurile. De asemenea, nu este o tehnica recomandata femeilor insarcinate , persoanelor care trec printr-un proces infectios sau care primesc tratamente precum chimioterapia sau radioterapia.

Prin urmare, este important sa mergeti la un centru profesionistin care iti evalueaza cazul si iti cunosc istoricul, astfel incat sa te poata sfatui in mod adecvat. Indiferent daca aveti o afectiune sau nu, este important sa faca un test de toleranta la pigment inainte de a efectua tratamentul.

Micropigmentarea este dureroasa?

Deoarece tehnica este foarte asemanatoare cu cea a unui tatuaj, este foarte probabil sa ai in vedere daca doare asa. Pentru inceput, acul ramane intr-un strat mai superficial al pielii, astfel incat doare mai putin si, in plus, anestezia topica este utilizata in zona pentru a efectua acest tratament pentru a reduce disconfortul.

Pot trai o viata normala imediat dupa micropigmentare?

In general da, dar este important sa retineti ca orele dupa procedura, zona sprancenelor va fi umflata si rosie . In plus, culoarea poate fi mai accentuata in prima saptamana, deoarece zona este in proces de vindecare si cicatrizare.

Ce ingrijiri trebuie sa urmez dupa tratamentul cu micropigmentare?

Este important sa urmati recomandarile specialistului care efectueaza micropigmentarea sprancenelor. Va pot sfatui sa folositi unguent antibiotic pe zona pentru a trata micile leziuni care au aparut. De asemenea, este important sa nu fiti expus la soare sau sa aveti sedinte de raze UVA in prima luna sau luna si jumatate. Acest lucru se intampla pentru ca zona care a suferit aceasta tehnica estetica este sensibila si poate aparea hiperpigmentare si / sau leziuni. Desigur, nici nu poti ceara zona.

Cat dureaza micropigmentarea sprancenelor?

Nu este un tratament permanent, dar este o solutie de durata (de la 1 la 3 ani ) si foarte practic pentru acei oameni care doresc sa uite sa isi puna sprancenele in fiecare zi. Desigur, durata depinde de mai multi factori, cum ar fi calitatea pigmentilor folositi, tipul de piele sau varsta persoanei care urmeaza tratamentul.

Revizia este necesara?

Da, la 30 de zile de la prima micropigmentare, trebuie efectuata o retusare in zonele in care pigmentul nu a devenit fixat sau unde orice imperfectiune trebuie corectata. Acest lucru este important pentru ca rezultatul sa fie optim si sa dureze cat mai mult.

Alte recomandari de luat in considerare

Solicitati informatii despre micropigmentarea sprancenelor la diferite centre de tratament estetic.
Alege un centru cu profesionisti instruiti in micropigmentare.
Asigurati-va ca au grija de igiena atat a materialului, cat si a locului.
Asigurati-va ca va place designul dvs. inainte de a fi supus micropigmentarii.
Este important ca culoarea aleasa sa fie cat mai naturala pentru un rezultat optim.
Nu mergeti sa o faceti daca treceti printr-o infectie, mai ales daca este din piele.
Urmati cu atentie ingrijirea dupa micropigmentare.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments