Serialul SF Roswell

-

Un serial care a schimbat pentru totdeauna fata filmelor de genul science fiction din lume, Roswell a dat nastere unor teorii conspirationiste cu privire la existenta extraterestrilor pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Serialul a debutat in 1999 si a durat pana in 2002, strangand un total de trei sezoane si 61 de episoade. Serialul a devenit un cult in randul adolescentilor din aceasta perioada si a dat nastere unor puternice controverse legate de extraterestri.

Maxwell Evans este personajul principal al serialului, el fiind interpretat de actorul Jason Behr. Intr-o existenta anterioara, Max era cunoscut drept regele planetei Antar, Max van Zan. Dupa moartea sa, atat ADN-ul sau cat si cel al unor oameni a fost folosit pentru a crea clone ale sale si ale celorlalti membri regali ai Antarului. Clonele au fost trimise pe Pamant pentru a fi protejate de cei care i-au ucis pe conducatorii originali.

In 1947, nava care ii aducea pe Max, Michael, Isabel si Tess pe Terra se prabuseste in Roswell, un orasel din New Mexico. Armata americana confisca nava, insa cei patru sunt salvati de un pilot si ascunsi intr-o baza secreta dintr-un munte. Dupa 40 de ani, Max, Isabel si Michael se trezesc sub forma unor copii de sase ani care nu au nicio amintire. Tess a fost salvata de un Antarian care are planurui cu privire la ea. Isabel si Max sunt adoptati de o familie iubitoare de avocati in timp ce Michael creste in grija unui tata adoptiv abuziv.

In serialul Roswell, Max este timid si introvertit, fiind nevoit sa isi ascunda adevarata natura. Chiar si inainte de a afla ca el este liderul unei intregi planete, a devenit liderul grupului prietenilor sai. El o iubeste pe Liz inca din prima clipa de cand a vazut-o, insa se teme de ce s-ar putea intampla pentru ca el este un hibrid iar ea o fiinta umana. Max isi protejeaza prietenii si are puteri vindecatoare. El este capabil de manipulare moleculara ca si fratii sai hibrizi, si puterea sa speciala este vindecarea. Pe parcursul serialului, el descopera si puterea de a creea un camp de forta care il protejeaza pe el si pe ceilalti ce se afla in interiorul acestuia.

Liz Parker, interpretata de Shiri Appleby, este protagonista serialului Roswell, alaturi de Max. Ea este pricipalul narator si este considerata inima seriei. Ea este fata obisnuita, frumoasa desi nu isi da seama. Liz este directa, sensibila si are incredere in sine. Ea lucreaza ca si chelnerita la cafeneaua familiei si ii plac stiintele exacte. Ea se indragosteste de Max si viata ei se schimba in totalitate, tanara invatand ca trebuie sa traiasca clipa deoarece orice se poate intampla. Liz are o conexiune misterioasa cu Max si, cand afla ca el este un om singur care o iubeste enorm, incearca sa il ajute sa isi exprime sentimentele si sa se simta normal.

Isabel (Katherine Heigl) este sora lui Max in familia Evans. Ea are o relatie stransa cu mama ei si reprezinta fata populara tipica de la scoala. Isabel este frumusetea intruchipata si isi ascunde blandetea sub un scut de raceala. Ea are cele mai multe relatii sociale si se descurca foarte bine in societate, spre deosebire de Max care este un singuratic si Michael care este un rebel. In adancurile sale, insa, Isabel si-ar dori sa fie o fata normala ca toate celelalte. Ca puteri, Isabel poate intra in visele oamenilor daca acestia dorm, poate incalzi obiecte si are o forma de telekinezie mai puternica decat cea a fratilor ei.

Michael Guerin, interpretat de Brendan Fehr, este un hibrid in serialul Roswell. Tanarul este un rebel abuzat de tatal sau si singurele persoane in care are incredere sunt Max si Isabel. Michael este cel mai emotionat din cei trei si incearca cu ardoare sa afle adevarul despre el si destinul sau. Pentru ca nu isi poate controla impusurile el nu isi poate controla nici puterile. Michael pote face lucrurile sa explodeze cand este nervos, mai tarziu putand arunca valuri de energie catre inamicii sai. El se considera baiatul rau in timp ce il vede pe Max ca baiatul bun.

Tess Harding, personaj interpretat de Emilie de Ravin, este singura din Roswell care isi mai aduce aminte de planeta de pe care vine si ce planuri i-au fost destainuite. Telul ei in serial este de a-l vraji pe Max si de a produce un copil al acestuia si de a-i duce pe Max, Michael si Isabel inapoi pe Antar pentru ca kivarii sa ii ucida. Stiind ca ea a fost regina lui Max, este obsedata de reimplinirea destinului ei si reuseste sa ajunga inapoi pe Antar insarcinata cu copilul acestuia. Tess este cea mai puternica dintre hibrizi, ea folosindu-si puterile inca de cand era mica. Puterea ei speciala este de a crea iluzii in mintea oamenilor si de a-i face sa vada lucruri ce nu exista. Puterile ei cresc atat de mult, incat ea poate conjura diverse elemente din planuri ce nu apartin realitatii.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments