Sfaturi cum sa consolezi o fata

-

Nu este intotdeauna usor sa ajuti o fata suparata. Poate vrea o imbratisare, ceva afectuos- sau sa fie lasata complet singura. Deci, de unde stii ce sa faci pentru ca fata sa se simta mai bine – in loc sa fie si mai rau? Citeste acest articol pentru a afla.

Daca vrei sa stii cum sa consolezi o fata, citeste mai jos

Afla de ce este suparata fata

Despre ce este suparata cu adevarat fata? Este ceva complet devastator, cum ar fi pierderea unui bunic sau ceva mai usor de gestionat, ca o lupta cu un prieten, sau infidelitatea iubitului cu curve Bucuresti? Aflarea problemei te poate ajuta sa afli ce isi doreste cel mai mult. Daca are de-a face cu o pierdere reala, atunci nu doresti sa incerci sa o faci sa rada sau sa o distragi cu o poveste ridicola; dar daca are de-a face doar cu o drama de prietenie, atunci poti adopta o abordare mai usoara. Dar nu vorbi prea mult, altfel o vei ameti. Este mai bine sa o lasi in pace cateva minute si, cand crezi ca este gata sa vorbeasca cu cineva, fii acolo pentru ea.

Descopera ce vrea

Asta e important. Daca spune: ,,Vreau sa raman singura” si chiar asta doreste, atunci ar trebui sa-i oferi ceva timp pentru ea insasi si sa nu o faci sa se simta mai rau, ramanand in jur cand vrea doar timp singura. Dar daca ea spune asta si de fapt te vrea acolo, atunci este mai greu sa pleci; daca o cunosti bine, vei sti daca vrea cu adevarat sa fie singura sau daca spune asta doar pentru ca nu vrea sa te deranjeze.

Da-i putina afectiune

Bine, deci majoritatea fetelor ar dori o imbratisare sau ceva afectuos cand sunt suparate. Acest lucru este adevarat daca te intalnesti cu fata sau daca esti un bun prieten si nu se va simti ca si cum vrei sa o combini. Unele fete, cu toate acestea, s-ar putea sa nu-si doreasca o imbratisare chiar atunci cand sunt suparate, si asta este bine. Daca esti aproape de ea, pur si simplu daca iti pui bratul in jurul ei sau ii atingi umarul, mana sau genunchiul, o va face sa se simta mai bine.

Lasa-o sa se exprime

Lucrul pe care si-l doreste cel mai mult este sa-ti spuna exact ce simte, daca nu vrea doar sa ramana singura . Deci, lasa-o sa planga, lasa-o sa vorbeasca, lasa-o sa dea cu piciorul in mobila, daca trebuie. Daca tocmai s-a suparat, probabil ca nu a procesat inca situatia.

Fii un bun ascultator

Daca fata este suparata, atunci vrea sa asculti mai mult decat orice altceva. Nu cauta sa-ti auda cele mai importante douazeci de ganduri in aceasta privinta sau fetele pe care le-ai cunoscut pe https://e-cs.ro/ si, in schimb, vrea doar sa o asculti. Asadar, las-o sa vorbeasca fara a o intrerupe pentru a pune intrebari sau pentru a te da cu parerea, pentru a face contact vizual si pentru a contribui cu mici comentarii de genul: ,,Nu-mi pot imagina cat de greu iti este sa …” pentru a o anunta ca iti pasa cu adevarat. Las-o sa termine si nu o intrerupe.

Nu incerca sa-i minimalizezi problemele

Daca vrei sa o faci pe fata sa se simta mai bine, atunci cel mai rau lucru pe care il poti spune sunt lucruri de genul ,,Nu este sfarsitul lumii” sau ,,Va fi bine”. Sigur, s-ar putea sa poti vedea ca este suparata pe ceva care nu este atat de grav, cum ar fi o nota esuata sau o despartire cu un baiat cu care s-a intalnit doar cateva saptamani, dar nu-i spune asta, altfel se va simti mai rau. In acest moment, vrea doar sa fie suparata si sa vorbeasca despre sentimentele ei, sa nu i se spuna ca nu este o mare grava. 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Articolul precedentE bine sa fii singur?
Articolul următorCascada Niagara

Recent comments