Sfaturi cum sa te descurci cu un sot dificil

-

Relatiile sunt ceva complicat si care necesita mult timp si munca.. Daca tu si sotul tau simtiti impactul furiei, comunicare slaba sau incapacitate de compromis, va puteti imbunatati situatia. Dezvoltarea unei comunicari  deschise si oneste, invatarea de a negocia si dorinta pentru schimbare va vor readuce pe drumul fericit.

Daca nu stii cum sa te descurci cu un sot dificil, citeste mai jos

Pregateste ceea ce vrei sa spui

Noteaza-ti preocuparile pentru a le putea comunica sotului tau. Acest lucru te ajuta la identificarea comportamentelor, sentimentelor si solutiilor specifice. Daca crezi ca exista o problema, include o posibila solutie. Noteaza-ti gandurile. Va fi util sa scoti totul pe hartie. Scrierea gandurilor este terapeutica si te va ajuta sa-ti organizezi emotiile intr-un mod care favorizeaza reducerea stresului. Exerseaza sa poti spune ingrijorarile cu voce tare. Nu-ti face griji pentru a fi perfect totul. Daca este din inima ta, va fi destul.

Alege un moment bun pentru a vorbi

Evita conversatiile dimineata devreme cand tu sau sotul tau ati putea fi inca obositi; si incearca sa nu vorbesti imediat cand ajungi acasa de la serviciu. Relaxeaza-te inainte de a incepe discutia. Daca ai simtit greul negativitatii sale, probabil ca sti la ce ora veti avea cea mai mare promisiune pentru un rezultat pozitiv. Vorbirea in locuri publice ar putea fi benefica. Persoana este mai putin probabil sa se supere de teama sa nu fie jenata.

Mentine o atitudine pozitiva in timp ce vorbesti

Exprimati optimismul in ceea ce priveste colaborarea pentru a gasi o solutie. Indica clar ca esti interesata de parerea sotului tau precum si de a ta. Aceasta este sansa ta de a face diferenta in relatia ta. Este timpul tau sa vorbesti si sa fii auzita. Nu lasa sotul tau sa te descurajeze de la a purta o conversatie buna, rezolvand probleme. Esti intr-o misiune de a fi auzita, asa ca concentreaza-te asupra a ceea ce este important: crearea unei schimbari in bine.

Afla ce se intampla cu adevarat

Daca stii ca nu ai facut nimic care sa constituie raspunsurile negative ale sotului, atunci este timpul sa-ti rasucesti manecile si sa incepi sa lucrezi. Aceasta este ocazia perfecta de a-ti exersa abilitatile de rezolvare a problemelor. Daca o persoana se plange intotdeauna sau este critica in legatura cu majoritatea lucrurilor din viata, aceasta se poate datora unui lucru care i s-a intamplat mai devreme in viata. Ar putea exista un eveniment sau o tragedie in viata unei persoane care sa-l faca sa se comporte astfel. S-ar putea sa afli ca este foarte nemultumit de slujba sa sau de o problema care nu are nici o legatura cu tine. Daca crede ca viata lui este rea din cauza acestor lucruri, s-ar putea sa te invinuiasca sau sa te ignore. Daca motivul supararii e faptul ca te-a inselat facand sex cu altcineva, ar putea fi nevoie de o alta perspectiva din partea ta. In aceasta situatie va trebui sa decizi daca vrei sa ramai cu partenerul sau nu. Daca infidelitatea a avut loc in relatia voastra, atunci o simpla comunicare nu ar putea fi de ajutor.

Fii sincera

Conduce prin exemplu spunand adevarul tau. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fii brutala si sa ranesti sentimentele persoanei. Foloseste cuvintele cu atentie si retine ca incerci sa rezolvi problema care iti va imbunatati relatia. Daca vrei sa afli de ce partenerul a folosit site-ul https://www.sexfemei.com pentru a gasi o alta femeie, intreaba-l si discuta calm despre asta. Daca mai exista o sansa la relatia voastra atunci lupta pentru aceasta, daca nu renunta si traieste viata fericita.

Fii respectuoasa si cere-i asta in schimb

Respectul se castiga. Daca actionezi intr-o maniera respectuoasa, vei fi respectata de toti din jur. Daca simti ca nu esti respectata, spune-i persoanei: ,,Vreau sa fim respectuosi unul fata de celalalt. Esti dispus sa faci asta, nu-i asa? „

Fii deschisa

Este nevoie de curaj pentru a fi vulnerabila. Deschiderea inimii catre posibilitatea imbunatatirii relatiei este esentiala. Este posibil sa-ti fie frica sa nu fii ranita, dar acesta este un risc care merita asumat. Odata ce vei experimenta recompensa de a fi deschisa, va deveni mai usor.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Articolul precedentSemne ca esti folosita de catre partener
Articolul următorSatu-Mare

Recent comments