Sufocare in relatii

-

Imi povestea o prietena la un moment dat:- Da eu nu prea sunt pregatita pentru o relatie. Si mai ales, ce ma deranjeaza cel mai tare la o relatie, e ca o sa fiu sufocata. Si am multa treaba …

“Ai mila te rog!!! Sau altfel o sa imi claci multe din sentimentele pentru tine!”Asta ar fi raspunsul pe care as fi putut sa i-l dau.

Cadrand putin situatia: ma interesa mai putin sa ma combin cu ea. Oricum in momentul in care a spus lucrul asta oricum puteam sa ma combin de cateva ori. Pe de alta parte nu am facut acest lucru pentru ca mi-am cam dat seama de inutilitatea acestui lucru.Ceva de genu mai bine amici decat prieteni!

Si relativ era un moment destul de intim intre noi 2. Cred ca eram intr-un moment in care incercam sa imi zic ca poata o sa iasa relatia asta, totusi.Evident ca in momentul in care am auzit ce mi-a zis ( si chiar vorbea in general ) mi-am zis:- Poate o sa iasa si relatia asta si asta mai in viitor!

Drept urmare am inceput sa ma gandesc cum e cu sufocatul in relatii.Oare eu sufoc in relatii?Cum se manifesta acest sufocat in relatii?

Mmmmmmmm.Pai pe scurt am putea spune ca daca o relatie nu a iesit e si probabil / datorat acestui lucru.Cand apare sufocare in relatii?Cand unul din parteneri nu are viata. As putea merge chiar si mai departe: cand unul din parteneri nu are personalitate. Adica viata pe care o are in general ia fost dictata de altii, drept urmare face ( ce o face? ) da nu prea intelege de ce si oricum cu mica satisfactie.Acum in momentul in care ai o relatie exista tendinta ( gresita la cum se face in mod traditional ) sa te atasezi de partener. Si posibil sa iti placa de el. Doar de aceea te-ai combinat cu el.De aici cat credeti ca mai e pana la a sufoca in relatie?Pai nu prea mai e nici un pas ca deja e foarte posibil sa fi inceput procesul!

Cum se manifesta?Telefoane peste telefoane.Apropo partea asta apartine mai mult femeilor. Sa le suni in fiecare zi. Si daca deja devine naturala undeva dupa ce relatia are ceva timp, sugestia mea ar fi la inceput sa sunati cand aveti ceva de spus! Si cand va reproseaza ca nu sunati ( clar asta se intampla ) e bine de stiut ca nesiguranta e a lor!Incepeti sa faceti cam totul impreuna, sa iesiti impreuna sa aveti aceeasi prieteni, si pana la urma ce mai conteaza prietenii cand va aveti unul pe altul!!!

Intradevar intr-o anumita proportie toate lucrurile de mai sus sunt chiar normale. Totusi se spune ca ce e prea mult strica. Si chiar strica relatia!

Mai devreme sau mai tarziu ( cred ca e mai bine mai devreme ) facand aceleasi lucruri deja informatia noua patrunde foarte greu. Topicurile de discutie cam devin mai limitate, iesirile acelasi, prietenii la fel:- Si te miri ca te-ai plictisit!?Sau unul din parteneri se plictiseste si pleaca?

Legat de sufocat o alta prietena imi spunea ca ii place sa vorbeasca cu mine pentru ca vin cu total alta perspectiva fata de ceea ce e obisnuita. Si citez aici:- Cat sa discut, cu prietenul meu, ce am facut inainte sa ne cunoaste?!!!

Si relatia ei chiar mergea bine, de vreo 4 ani!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments