The Weeknd, Billie Eilish si BTS cauta sa stranga milioane pentru a cumpara vaccinuri si a lupta impotriva saraciei

-

The Weeknd, BTS si Billie Eilish vor participa la evenimentul Global Citizen Live de 24 de ore pe 25 septembrie, care urmareste sa stranga fonduri si sa constientizeze pentru a combate amenintarile globale precum COVID-19, schimbarile climatice si saracia extrema.

Hugh Evans, CEO al Global Citizen, spera ca evenimentul, care va fi sincronizat cu Adunarea Generala a Natiunilor Unite, va determina guvernele, corporatiile si filantropii sa finanteze 1 miliard de doze de vaccin COVID-19 pana in septembrie, in special in Africa. Grupul international de advocacy spera, de asemenea, sa stranga 6 miliarde de dolari pentru a lupta impotriva foametei pentru cei 41 de milioane de oameni estimati la nivel global ca sunt in pragul foametei, precum si suficienti bani pentru a planta 1 miliard de copaci pentru a combate schimbarile climatice.

Pentru cei care se intreaba daca aceste institutii vor putea genera mai multi bani pentru a dona, Evans indica cursa spatiala actuala.

Pe masura ce miliardarii sar in spatiu, trebuie sa le reamintim oamenilor ca intr-adevar avem o singura planeta si trebuie sa ne asiguram ca avem grija de ea si ca ne pasa de toti cei aflati pe ea”, a declarat Evans pentru The Associated Press.

Comunitatea super-bogata poate rezolva problemele lumii chiar acum. Vorbim literalmente despre o investitie care suna mare prin comparatie, 6 miliarde de dolari pentru eforturile impotriva foametei in Africa. Sincer , Jeff Bezos ar putea scrie acel cec maine si ar fi un punct procentual din averea sa totala. Sustin oamenii care indraznesc sa viseze si viseaza mai mare, dar sa visam si la o lume in care bolile sociale absolut stupide care inca exista in lume sunt ingrijite de cei care au mijloacele pentru a face acest lucru.”

Global Citizen Live, care va avea o multime de vedete pop de la HER la Lizzo, Lorde si Ed Sheeran si rockerii Coldplay, Green Day si Metallica, precum si artisti internationali precum Andrea Bocelli si Lang sau Angelique Kidjo si Femi Kuti vor avea loc. pe cele cinci continente. Vor avea loc evenimente live in Central Park din New York, Champ de Mars din Paris, precum si locatii din Londra si Los Angeles. Spectacolele si segmentele vor fi prezentate de la Sydney; Rio de Janeiro; Seul si Lagos, Nigeria.

La fel ca aproape toate evenimentele grupului, Global Citizen Live va incuraja milioane de fani sa ceara guvernelor sau corporatiilor lor individuale sa doneze sau sa ia masuri pentru a indeplini obiectivul grupului de a pune capat saraciei extreme pana in 2030 . Evans a spus ca acest obiectiv a suferit esecuri din cauza COVID-19 si a stagnarii economice care a rezultat din acesta, care a impins 150 de milioane de oameni inapoi in saracia extrema.

Este foarte important pentru mine sa fac parte din acest eveniment istoric pentru a creste gradul de constientizare si pentru a impulsiona actiuni pentru a ajuta poporul Etiopiei in timpul acestei crize umanitare devastatoare cu care se confrunta, a declarat The Weeknd intr-o declaratie. „Va fi o onoare sa ma prezint si sa ajut sa-i sustin pe acesti cetateni care sufera atat de grav.” Vor fi, de asemenea, Adam Lambert, Burna Boy, Camila Cabello, Christine and the Queens, Davido, Demi Lovato, DJ Snake, Doja. Cat, Duran, Hugh Jackman si Deborra-lee Furness, Keith Urban, Shawn Mendes, The Lumineers, Tiwa Savage si Usher. Detalii pentru bilete si spectacole pentru fiecare dintre orase, precum si artisti suplimentari, vor fi anuntate in august.

Comunitatea artistica este foarte selectiva in ceea ce priveste ceea ce toata lumea sustine si ceea ce am simtit este ca exista un apetit incredibil de a ma implica”, a spus Evans.

Evenimentul are, de asemenea, sprijinul liderilor mondiali, printre care presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel si premierul italian Mario Draghi.

Evans a spus ca problemele educationale vor fi, de asemenea, in centrul atentiei, cu 4,5 milioane de copii asteptati sa se intoarca la scoala, strangand 400 de milioane de dolari. Doar unul din trei copii la nivel global poate accesa educatia la distanta, iar numarul copiilor pentru care educatia a fost intrerupta a crescut cu 50% din 2020.

Evans a fost optimist, amintindu-si succesele anterioare ale Global Citizen.

In mai, organizatia a sponsorizat VAX Live, care a generat peste 26 de milioane de vaccinuri pentru COVID-19 si 302 de milioane de dolari pentru initiativa Access to COVID-19 Tools Accelerator, care include programul COVAX al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru o distributie mai echitabila a vaccinurilor. Evenimentul, care a inclus participarea presedintelui Joe Biden, precum si a printului Harry al Angliei, a contribuit la cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta distribuirii vaccinurilor la nivel global.

Cred ca VAX Live a schimbat conversatia si a dus la distribuirea vaccinurilor”, a spus Evans.

Da, 302 milioane de dolari sunt inca o suma mica de bani in comparatie cu ceea ce avem nevoie. Ambitiile noastre sunt mult mai mari pentru septembrie. Si asa ca aducem intreaga lume impreuna pentru asta.”

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments