Tipurile de whisky care fiecare barbat ar trebui sa le cunoasca

-

A deveni un cunoscator de whisky nu este o sarcina usoara. Exista sute – daca nu mii – de producatori din intreaga lume care ofera diferite arome si tipuri de whisky, asa ca sa le incerci si sa te decizi pe unul ca cel mai bun nu este o chestiune de o singura zi, este nevoie de experienta. Dar ca orice cale, incepe de la inceput, iar aici o facem identificand cele mai cunoscute tipuri de whisky pe care le vom gasi oriunde. 

Sunt diferite tipuri de aroma si proces de distilare care au ca rezultat produse unice. Asadar, daca doriti sa incepeti in jocul whisky -ului, va lasam acest ghid de baza. 

Bourbon

Bourbon este un whisky in stil american facut din porumb. Pentru a fi considerat Bourbon, alcoolul trebuie sa fie de cel putin 51% porumb, care este invechit in butoi de stejar si nu are un numar minim de ani pentru a fi gata. Nu se adauga aditivi si este de obicei fabricat in sudul Statelor Unite. 

Whisky din Tennessee

Desi este un whisky american , nu este bourbon si este identificat ca atare, deoarece este produs exclusiv in acea locatie si toti producatorii trebuie sa urmeze Procesul Lincoln County pentru invechirea spirtoasei. Este filtrat prin carbune, asa ca are un gust mai dur decat altele. 

Secara

Este, de asemenea, un tip de whisky american care este facut din cel putin 51% secara, cu alte ingrediente precum porumb si orz. Procesul sau de distilare este asemanator cu cel al Bourbonului si are o aroma care nu este la fel de dulce ca Bourbon, ci putin mai „picant”.Nu are aditivi in afara de apa. 

Scotch

Se face cu malt de orz sau cereale si se distileaza in butoaie de stejar. Este descris ca avand o aroma afumata, pamantoasa, cu cateva arome de fructe. Numit si doar Scotch, trebuie sa petreaca trei ani intr-un butoi de stejar inainte de a putea fi mutat in sticla, ceea ce trebuie sa indice care a fost cel mai tanar  whisky care a ajuns la acel amestec.

Whisky irlandez

Mult mai blanda ca aroma decat altele, este facut din malt si poate fi distilat doar cu apa si colorant de caramel si trebuie invechit timp de trei ani in butoaie de lemn. Are note de miere si este ideala pentru a fi consumata cu gheata. 

Whisky japonez

Inspirat din procesul Scotch Whisky , urmeaza mai multe dintre metodele folosite in procesul sau de distilare, avand un gust putin mai dulce. Pentru ca nu este la fel de puternica ca aroma, se amesteca cu alte bauturi pentru a-i da mai mult impact. 

Whisky single malt

Unul dintre cele mai populare si este facut dintr-un singur lot de whisky scotian la o singura distilerie si trebuie invechit timp de trei ani in stejar inainte de a fi imbuteliat. Denumirea de „malt” se datoreaza ingredientelor, principalul fiind orzul malt, in majoritatea acestui tip. In versiunile americane ale acestei bauturi, poate fi secara in loc de orz. 

Whisky canadian

Are de obicei un procent mai mare de porumb in productia sa, deci are o aroma mai moale si mai usoara. In general, exista baze diferite si, desi nu este una dintre cele mai cunoscute, de fiecare data ies produse mai bune. 

Blended whisky

Dupa cum spune si numele, este un amestec de diferite tipuri de whisky, precum si diferite ingrediente, asa ca este, de asemenea, obisnuit sa constatam ca acestea sunt cele mai ieftine. Datorita varietatii lor de arome, pot fi folosite pentru diferite tipuri de bauturi sau cocktail-uri. 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments