Top 10 jocuri anulate in ultimii ani

-

Top 10 jocuri anulate in ultimii ani – Multi gameri isi doresc sa incerce cat mai multe experiente variate din lumea virtuala, pentru a avea mai apoi despre ce sa discute si cum sa isi exprime parerea cat mai obiectiv. Exista proiecte de anvergura pe care gamerii le adora de la primul zvon, insa multe astfel de proiecte ajung sa fie anulate din lipsa de fonduri, interes sau probleme legale pe care companiile dezvoltatoare le-ar putea avea, printre altele. Lumea jocurilor video nu este atat de roz pe cat s-ar crede, asa ca veti vedea in randurile urmatoare care sunt cele mai indragite jocuri anulate in ultima vreme.

Desi a fost anuntat la inceputul anului 2012, jocul Gears of War Exile  – cel de pe locul codas in top 10 jocuri anulate – nu a mai apucat sa vada lumina zilei, fiind anulat in vara aceluiasi an. Se pare ca povestea ce se dorea a fi un spin-off cu un personaj ce a ramas necunoscut publicului nu a mai vazut lumina zilei, caci ar fi fost creat special pentru a fi jucat cu tehnologia Kinect. Avand in vedere ca aceasta nu functioneaza chiar atat de bine de una singura in cadrul jocului, si spin-off-ul asteptat de fanii Gears of War a fost ingropat. Problema s-a remediat insa, caci recent a aparut si Gears of War Judgement, un nou shooter pe care fanii francizei il pot incerca pe console.

Dead Phoenix a fost un joc interesant ce ar fi trebuit realizat de Capcom pentru GameCube in anii 1990 alaturi de alte patru jocuri printre care si Resident Evil 4. Daca jocul horror nu a incetat sa apara, iata ca jocul RPG in care protagonistul era un inaripat ce putea folosi arme uriase nu a mai prins viata. Jocul ar fi avut un protagonist asemanator lui Icar, ceea ce deschide o perspectiva destul de frumoasa in lumea virtuala, insa din motive necunoscute acesta a fost anulat.

Locul opt in top 10 jocuri anulate este luat de Eight Days, un shooter apartinand si genului de jocuri cu mafie care si-a facut debutul si pe ecranele E3 din 2006. Jocul avea la baza un sistem destul de bun si interesant de joc, insa se pare ca a fost pur si simplu eliminat. Jocul consista din actiunea ce are loc de-a lungul a  opt nopti si zile in opt state americane diferite. Mafiotii cautati de fortele armate si misiuni undercover, toate acestea trebuiau sa fie descoperite de jucatori, insa proiectul a fost anulat in ultimele stagii de dezvoltare se pare.

Pozitia a saptea in topul jocurilor promitatoare anulate este luat de Sadness. Acest joc destinat consolei Wii facea parte din genul de survival horror psihologic, cu o atmosfera sinistra si imagini monocrome. Telecomanda Wii ar fi fost utilizata la maximum in cadrul acestui joc ce oferea o perspectiva ceva mai diferita asupra distractiei cu Wii, insa drumul catre promovare a fost unul anevoios, iar in cele din urma producatorul Nibris a ajuns falimentar inainte de a mai termina jocul.

O mare dezamagire pentru fanii consolei Xbox in 2004 a fost anularea jocului de simulare B.C. O noua viata i-ar fi fermecat pe cei care indragesc acest tip de joc, avand in vedere ca totul se petrecea pe un continent format din cinci nivele in care jucatorul prelua carma unui trib ce trebuia sa evolueze pentru a  deveni specia cea mai buna de pe planeta. Membrii tribului faceau parte din diferite clase si puteau fi crescuti in diferite moduri si specializari, intalnind in drumul lor si inamici, dintre care cei mai rai erau simianii. Bineinteles, relieful interesant, plin de verdeata, era cutremurat si de zeci de specii de dinozauri si specii de animale preistorice care isi faceau aparitia de prin paduri si tufisuri, punand in pericol o intreaga civilizatie.

Pe pozitia a cincea in top 10 jocuri anulate se afla Halo Chronicles, un titlu asteptat de fani inca din 2006, cand a fost vehiculat pentru prima data. Jocul ar fi fost cu atat mai impresionant cu cat regizorul Peter Jackson s-ar fi ocupat de povestea sa. Acest nou shooter marca Halo ar fi avut o campanie episodica, iar totul a mers bine pana in 2009, cand Peter Jackson insusi a declarat ca jocul a fost anulat din cauza taierilor si restructurarilor de buget din acea perioada.

Mega Man Legends 3 si Universe sunt doua jocuri din universul Mega Man care au incetat a mai prinde viata cu cativa ani in urma. Destinate consolei Nintendo 3DS, jocurile ar fi devenit o continuare frumoasa a aventurilor indragitului luptator albastru, insa Capcom a renuntat la producerea lor odata cu plecarea unui important developer din staff.

Pozitia a treia in topul jocurilor anulate este luata de Starcraft Ghost, o varianta third person shooter destinata consolelor inca din 2002. Se pare insa ca, dupa ce a cumparat drepturile exclusive ale jocului, Blizzard a pus jocul pe butonul de asteptare…acolo unde a si ramas pana in prezent. Jocul ar fi avut-o drept protagonista pe Nova, un Ghost terran cu abilitati psionice, iar actiunea ar fi urmat sa aiba loc dupa incheierea expansiunii Brood War din cadrul primului joc de strategie Starcraft.

Locul doi in top 10 jocuri anulate este luat de Star Wars Battlefront 3, un multiplayer PVP de care fanii cu siguranta ca au auzit. Avand in vedere si ca Battlefroont 2 a fost un succes adevarat pe care jucatorii au putut sa il incerce de nenumarate ori, avand de fiecare data parte de o noua experienta. S-ar putea ca jocul sa se afle si acum in productie, insa nu exista date concludente care sa arate acest lucru.

Fallout Online a fost un proiect indraznet al celor de la Interplay, fiind dezvoltat intr-un stagiu destul de avansat pana cand Bethesda a intrat pe fir si s-a folosit de tactici legale pentru a obtine drepturile pentru orice are de-a face cu numele Fallout. Un MMO in universul post-apocaliptic Fallout ar fi atras sute daca nu chiar milioane de jucatori, mai ales avand in vedere planurile indraznete ale celor de la Interplay in ceea ce priveste rasele diferite de joc si necesitatea lucrului in echipa in vederea rezolvarii unor puzzle-uri.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments