Indrazneste sa iubesti chiar daca exista restrictii de carantina

-

A fi în carantină împreună cu partenerul pentru o perioadă lungă de timp, împreună cu rutina vieții de zi cu zi și lipsa relațiilor și intereselor exterioare, creează condiții ideale pentru întărirea legăturii fanteziste într-un cuplu. Legătura fantezistă înlocuiește dragostea cu o iluzie de conexiune. Contactul real și relațiile sunt diminuate, iar partenerii se separă fără să observe. Iată cateva comportamente de care trebuie să țineți cont, comportamente care indică o legătură fantezistă.   

Legătura fantezista în cuplu

Pe măsură ce oamenii care se cunosc cu ajutorul site-urile de matrimoniale sau pe diverse platforme de socializare, si ajung in timp sa dezvolte o relație mai intimă, ei ies din orientarea lor egocentrică, dorind ca nevoile lor să fie satisfăcute de partenerul lor. De asemenea, isi doresc să răspundă nevoilor partenerului lor. Acest aspect emoțional îi face să se simtă atat vulnerabili cat și nesiguri. Pentru a elimina aceste sentimente, mulți oameni restabilesc inconștient o legătură fantezistă, de data aceasta cu partenerul lor. Sentimentele lor reale de dragoste și încântare în schimburile interumane sunt înlocuite încet de o fantezie de a fi conectat la el / ea.    

Este dificil de identificat momentul in care s-a stabilit o legătură fantezistă într-o relație. Trecerea de la iubirea reală la o fantezie a iubirii este subtilă și greu de detectat. O legătură fantezistă poate fi recunoscută prin anumite comportamente care arată că partenerii s-au îndepărtat de relaționarea activă și de exprimare a iubirii. Următoarele modificări apar adesea când s-a format deja o legătură fantezista în cadrul unui cuplu: forma înlocuiește substanța, partenerii își sacrifică individualitatea, relația lor devine inegală, sexualitatea lor este afectată negativ și comunicarea lor se strică.  

Egalitatea este deteriorată

Pe măsură ce partenerii renunță la autonomie, egalitatea dintre ei se erodează. Când încetează să se relaționeze ca doi oameni separați, relația lor tinde să devină dezechilibrată și inegală. Adesea, o persoană își asumă rolul de părinte, în timp ce cealaltă își asumă rolul unui copil. În zonele în care un partener este mai slab sau mai puțin realizat decât celălalt, este tentant să se sprijine pe celălalt și să devină progresiv mai dependent.

Acest tip de dependență slăbește și mai mult oamenii și ii face sa devina mai disfuncționali. Dacă un partener este mai puternic sau mai capabil în vreun fel, atunci există tendința de a prelua controlul și de a-și asuma controlul în relație. Acest rol autoritar nu respectă capacitatea unui partener și nu ține seama de vulnerabilitatea celuilalt. Aceste posturi nu numai că stimulează inegalitatea și deranjează echilibrul într-o relație, dar sunt, de asemenea, fundamental necinstite, deoarece nici unul dintre parteneri nu este părinte sau copil; ambii sunt pur și simplu adulți.

Sexualitatea este afectată negativ

În general, legătura fantezistă are un impact negativ asupra vietii intime a unui cuplu. Forma și rutina înlocuiesc treptat interacțiunile sexuale vii și spontane. Partenerii nu se mai simt atrasi unul de celalalt si cred ca este normal sa fie asa, mai ales dupa o perioada lunga de timp de cand sunt impreuna. Pe timp de carantina, cuplurile sunt oarecum fortate sa petreaca mai mult timp impreuna. Daca partenerii se iubesc cu adevarat si sunt mature emotional, atunci acest timp petrecut impreuna este unul care le va face foarte mult bine. Pe de alta parte, daca lucrurile nu stau asa, atunci sunt sanse foarte mari ca aceste cupluri sa se destrame.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments