Top 6 cele mai frumoase regine din istorie

-

Este o reala provocare sa incerci sa faci un top cu cele mai atragatoare regine din istorie deoarece au existat foarte multe conducatoare care s-au remarcat  atat prin inteligenta cat si prin frumusete. Aceste femei puternice au fost capabile sa conduca imperii sau regate si si-au sprijinit sotii in viata sociala si politica, chiar daca multi din ei au calcat stramb si au apelat ocazional la serviciile unor dame de companie.

Aici avem cateva din femeile considerate de catre critici drept cele mai frumoase regine din toate timpurile:

1. Nefertiti, regina Egiptului

Multe din legendele despre frumusetea irezistibila a lui Nefertit circula si in zilele noastre. De fapt, chiar si numele acesteia sta dovada pentru renumele sau, Nefertiti fiind tradus ca ’frumoasa care vine’. Ea a domnit intre anii 1379-1361 i.Hr alaturi de faraonul Akhenaten. Ambii au ramas cunoscuti in istorie datorita reformei religioase realizate in timpul domniei lor ce presupunea promovarea cultului regelui soarelui la egipteni, Aten. In perioada in care s-au aflat la conducere, Egiptul Antic a cunoscut cea mai prospera perioada din istorie. Nefertiti si Akhenaten au avut impreuna sase fiice si prosibil inca un fiu.

2. Cleopatra, regina Egiptului

Tot in Egipt, o alta regina considerata extrem de frumoasa a fost Cleopatra. Pe langa faptul ca este una din cele mai faimoase femei din istoria omenirii, a fost o regina extrem de apreciata pentru trasaturile ei fizice. Drept dovada stau toate femeile din zilele noastre, precum actrite, cantarete sau dame de companie, care ii copiaza look-ul.

Dorinta arzatoare a reginei Cleopatra a fost sa readuca gloria Egiptului si din acest motiv a apelat la ajutorul lui Iulius Cezar si Marc Antoniu. Prin intermediul farmecelor sale, i-a sedus pe amandoi si a facut un fiu cu Cezar si inca 3 copii cu Marc Antoniu.

Moartea Cleopatrei ramane un mister deoarece unele voci sustin ca aceasta s-at fi sinucis pentru a nu ajunge pe mana dusmanilor romani. Insa exista si cateva ipoteze conform carora imparatul Octavian, fiul adoptiv al lui Iulius Cezar, ar fi ucis-o.

3. Regina Anna a Marii Britanii

Anna a fost incoronata regina a Angliei, Scotiei si a Irlandei pe data de 8 martie 1702. A fost considerata de poporul britanic drept una din cele mai frumoase conducatoare din istoria Marii Britanii. Din pacate, domnia acesteia nu a fost una linistita datorita multiplelor crize prin care a trecut regatul. S-a casatorit cu printul Georgei al Danemarcei in 1683 cu care a avut doua fiice. Pentru ca nu a reusit sa aduca pe lume un mostenitor baiat, Anna a fost ultimul mmonarh reprezentant al casei Stuart.

4. Elisabeta de Bourbon, regina a Spaniei

Elisabeta de Bourbon sau Elisabeta a Frantei era renumita pentru inteligenta, personalitatea agera si frumusetea ei desavarsita. Prima sotie a regelui Filip al IV-lea al Spaniei, aceasta a fost extrem de populara in randul spaniolilor. O data inceput mariajul cu regele Spaniei, Elisabeta si-a schimbat numele in Isabela si a primit titlul de Printesa de Asturia. La momentul casatoriei, Elisabeta de Bourbon avea doar 13 ani.

5. Eleanor de Provence, regina consort a Angliei

Eleanor de Provence a fost regina consort, alaturi de regele Henric al III-lea, a Angliei din 1236 pana ion 1272, anul in care a murit. In pofida faptului ca a fost o regina devotata, Eleanor nu a fost  foarte simpatizata de londonezi deoarece si-a pus o sumedenie de rude si prieteni in diverse pozitii influente din regat si guvern. Si totusi, nimeni nu i-a negat frumusetea si abilitatile intelectuale. A ramas in istorie drept o persoana pasionata de arta, poezie si moda.

6. Regina Maria a Romaniei

Si poporul roman are o regina cu care se poate mandri. Regina Maria a fost admirata pentru frumusetea si sensibilitatea sa. A devenit regina a Romaniei o data cu casatoria cu regele Ferdinand I.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments