Cat de puternica este dorinta ta sexuala?

-

Raspunsul probabil depinde de varsta ta, de cat timp ai fost intr-o relatie si de un numar de alti factori. Orice ai face, dorinta ta se schimba odata cu timpul. Articolul nostru iti va explica schimbarile orgasmului.

Spre deosebire de animale, care au relatii sexuale limitate la perioada de imperechere si numai in scopuri de reproducre, singurul scop al sexului pentru oameni este placerea. Un barbat (sau un baiat) care se masturbeaza pentru prima data la 13 ani nu simte dorinta pentru o femeie, dar acest lucru nu reprezinta un obstacol pentru a nu experimenta o erectie spontana, care la varsta adulta indica un semn de placere erotica.

La varsta la care oamenii au parte de prima experienta intr-un cuplu, ideea dorintei este inca putin confuza. Dorinta este fara indoiala indreptata spre partenerul ales, dar ramane superficiala si este usor de transferat catre alt partener. Prin urmare, in aceasta perioada barbatii si femeile au multe relatii de scurta-durata.

Ce se intampla intr-o relatie stabila?

Apoi vine timpul sa ai o relatie cu un partener stabil. Daca este atins un echilibru sexual, relatia poate dura mult timp, chiar si in cazul in care partenerii au o relatie neimportanta. La inceput, dorinta este suficient de puternica pentru a le provoca erectii spontane si cuplurile se pot bucura de acestea la maxim. Dupa cum stii insa, obiceiurile si varsta reduc numarul erectiilor spontane.

In general, cuplurile nu se preocupa de acest aspect, dar daca vrei sa gasesti un motiv, este foarte simplu: dorinta sexuala scazuta. Si este complet natural ca ea sa scada si in final sa dispara.

O relatie stabila „calmeaza” relatiile sexuale, dar este cea mai favorabila perioada sa explorezi corpul partenerului.

Si barbatii trec prin perioada menopauzei

Pentru a nu ramane complet fara noroc in timp ce dorinta sexuala scade, cuplurile isi largesc cunostintele generale despre sex, despre corpurile lor si erotism, lucru tipic pentru oameni si necunoscut animalelor.

Dorinta noastra sexuala este pusa in legatura directa cu eliberarea de testosteron. Cu cat corpul este mai in varsta, cu atat mai putin testosteron produce. Ba chiar se poate opri din producerea lui intr-o anumita perioada numita de doctori „menopauza masculina”, care apare la varste cuprinse intre 50 si 70 de ani. In acest interval, erectiile sunt dificil de obtinut, iar daca sunt posibile, sunt scurte, rare si adeseori asociate cu ejacularea prematura.

Neputinta relativa a barbatilor

Acesta neputinta a barbatilor este mai degraba de natura organica decat selectiva. Pentru ca nu este vorba de neputinta unui barbat de a obtine erectie cu sotia, ci cu oricare alta femeie. S-a constatat astfel ca multi barbati care obtin o erectie satisfacatoare cu sotiile lor, nu sunt in stare sa ajunga la erectie cu o partenera noua, desi ea este mai tanara si mai frumoasa. Si asta se intampla pentru ea nu are capacitatea de a erotiza relatia lor.

Aceasta relativa neputinta – impotenta – poate fi tratata prin injectarea de testosteron in stituatia in care cauza este pierderea dorintei. Acest lucru are insa si aspecte negative. Din cauza prezentei testosteronului sintetic in organism, creierul opreste pentru totdeauna stimularea productiei lui pe cale naturala care era deja foarte saraca la debutul tratamentului. O erectie matinala poate fi o reala pacoste daca ea nu vrea sa faceti sex.

Ce e de facut cand dorinta sexuala intra in declin?

Cuplurile care au fost impreuna pentru mai multi ani si realizeaza ca varsta incepe sa le afecteze dorinta, atat in cazul femeilor, dar mai mult in al barbatilor, intampina dificultati pentru ca dorinta lor este dependenta de a o anumita masura a ritmului biologic.

Acest lucru nu are legatura cu perioada de imperechere la animale, ci este un fapt cunoscut ca femeile au o dorinta sexuala mai mare in perioada ovulatiei si in primele zile ale menstruatiei. Ele sunt mai usor de excitat vara, in timp ce barbatii sunt mai usor de excitat iarna. Barbatii prefera sa faca sex dimineata, in timp ce femeilor le place dupa-amiaza sau seara.

Acest lucru nu inseamna, bineinteles, ca un barbat este inutil in noptile de vara. Cu toate acestea, o femeie care observa primele semne de neputinta ale partenerului ei, ar trebui sa tina cont de momentele cele mai favorabile pentru contact sexual.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments