Cele mai bune practici pentru a genera backlink-uri catre site-ul dvs.

-

Cand vine vorba de dezvoltarea backlink-urilor catre site-ul dvs., poate fi frustrant, deoarece este un proces care necesita rabdare, munca si dedicare. S-au dus zilele de optimizare simpla a motorului de cautare (SEO), in care ati putea insera orice link catre site-ul dvs. oriunde pe internet. Pentru un link building SEO de succes, specialistii in marketing digital si redactorii trebuie sa fie constienti si deliberati cu privire la strategia lor de generare a backlink-urilor.

Fiind una dintre tehnicile SEO traditionale, backlink-urile ofera site-urilor modalitati usoare de a-si creste traficul de cautare si clasamentul pe diverse motoare de cautare. Cu toate acestea, numai linkurile de inalta calitate sunt eficiente in generarea celor mai bune rezultate SEO din clasa si in cresterea traficului site-ului dvs.

De cand backlink-urile au devenit un mod popular de crestere a clasamentului SEO al unui site , Google a schimbat modul in care clasifica backlink-urile si modul in care acestea afecteaza clasamentul SEO. Asta inseamna ca, pentru a construi backlink-uri acum, este important ca proprietarii de site-uri, manageri si editori, sa lucreze din greu pentru a-si dezvolta in mod organic backlink-urile in timp.

Ce sunt backlink-urile?

Pur si simplu, un backlink, cunoscut si sub numele de  backlink extern, este atunci cand un alt site creaza link catre site-ul dvs. undeva in continut. Aceasta poate fi pe o postare de blog, pe o pagina de serviciu sau pe orice alta pagina de pe un site web. Backlink-urile sunt importante pentru SEO, deoarece cantitatea de backlink-uri autentice si de mare valoare pe care le aveti, sustine calitatea continutului de pe site-ul dvs.

Deci, cum puteti genera backlink-uri catre site-ul dvs. ? Desi este aproape imposibil sa cunoasteti algoritmul exact pe care Google si alte motoare de cautare il utilizeaza pentru a va califica continutul in scopuri SEO, exista cateva bune practici pe care proprietarii si managerii de site-uri cei mai buni din clasa le folosesc pentru a-si creste clasamentul SEO si a genera backlink-uri autentice catre site-ul lor.

Utilizati urmatoarele sfaturi si trucuri pentru a genera backlinks si pentru a creste prezenta online a site-ului dvs. 

Dezvoltati continut partajabil

Continutul care  se poate partaja este doar atat – continut care se poate partaja; oferindu-va posibilitatea de a va impinge expertiza pe internet si sansa ca site-ul dvs. sa fie conectat la mai multe pagini web si platforme. Indiferent daca decideti sa creati o postare de blog bine cercetata, o carte electronica sau o infografie valoroasa, orice continut partajat poate fi distribuit cu un indemn (CTA) care solicita spectatorilor de continut sa distribuie continutul dupa cum considera potrivit.

Pinterest este un alt mod excelent de a genera backlink-uri. Asigurati-va ca toate postarile de pe blog, studiile de caz, infografia si continutul partajabil de mare valoare sunt conectate la tabloul dvs. Pinterest. Daca o persoana considera ca munca si perspectivele dvs. sunt valoroase, exista sansa ca acestea sa creeze un backlink atunci cand posteaza continutul intr-o postare de blog sau pe una dintre paginile sale web.

Acoperirea initiala se poate face prin intermediul retelelor sociale, folosind hashtag-uri si alte metode de distributie directionata pentru a ajunge la persoanele din nisa dvs.

Backlink de la propriul dvs. site web

Ca o alta forma de continut care poate fi partajat, creati postari bine cercetate care se leaga de alt continut valoros care se incadreaza intr-o nisa specifica. De exemplu, crearea de postari cu numaratoare inversa catre instrumentele dvs. preferate de CRM sau bloguri de calatorie va permite sa va conectati la continut web recunoscut si creeaza oportunitatea pentru acel site respectat de a partaja postarea dvs. si de a va conecta la site-ul dvs. 

Totul este sa puneti cel mai bun picior inainte atunci cand lucrati pentru a genera backlink-uri, asa ca de ce sa nu dati un strigat produselor, serviciilor sau creatorilor de continut care va ajuta sa va imbunatatiti viata de zi cu zi?

In plus, puteti alege sa faceti o simpla  runda de continut  pentru a compila sfaturi si trucuri utile pentru un anumit subiect sau concept. Daca acesta este cazul, puteti gasi continut in timp util folosind Feedly. Feedly va ajuta sa sortati continutul disponibil pentru a gasi articole si postari de blog care se refera la un anumit subiect sau nisa. Incercati sa creati o runda de continut o data pe saptamana pentru a va mentine cititorii la curent cu subiectele de interes si asigurati-va ca va conectati la toate site-urile web mentionate.

Organizati interviuri

Indiferent de industrie, interviurile sunt finalizate in mod regulat pentru a genera continut partajabil atat pentru site-uri, cat si pentru publicatii. Daca sunteti un bun orator sau aveti timp sa introduceti un raspuns atent la o lista de intrebari sugerate pentru interviu, aceasta tactica poate fi un bun pariu pentru cresterea numarului de backlink catre site-ul dvs.

Cel mai important factor in crearea backlink-urilor este asigurarea faptului ca fiecare site web de la care sunteti conectat este la fel de dedicat continutului de calitate ca dvs. Desi nu cunoastem criteriile exacte care clasifica un site web drept „de calitate” sau nu pentru Google, cateva backlink-uri de mare valoare pot face multe pentru a va imbunatati clasamentul SEO.

Dezvoltati proiecte creative

Eforturile creative de colaborare sunt o modalitate excelenta de a crea backlinks catre site-ul dvs. si de a ajunge in acelasi timp la un public mai larg. Proiecte precum podcast-urile au devenit din ce in ce mai populare atat pentru creativi, cat si pentru proprietarii de afaceri, deoarece le permite sa isi impartaseasca expertiza in timp ce se leaga inapoi la site-ul lor web in fiecare descriere a episodului.

Generarea backlink-urilor poate fi un proces obositor, dar daca sunteti dedicat generarii de backlink-uri de inalta calitate pe o serie de site-uri web si conturi de socializare in nisa dvs., puteti ramane in „cartile bune” ale Google si puteti experimenta o crestere a traficului web peste timp.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments