Cati parteneri sexuali sunt prea multi sau prea putini?

-

Cati parteneri sexuali ar trebui sa ai de-a lungul vietii? Adevarul este ca nu exista un numar clar, nu este rau ca ai doar unul sau ca numarul tau este mai mare decat al altora, dar expertii au constatat ca acesta este un punct prin care te pot judeca si ca poate chiar afecteaza-ti sansele de a obtine o relatie.

Este un subiect care va aparea in cele din urma cand te afli intr-o noua relatie si, potrivit Psychology Today, trebuie sa tii minte ca unii oameni tind sa reduca numarul, in timp ce altii tind sa-l creasca, iar marea indoiala sau nesiguranta in mintea tuturor este daca numarul este prea mare sau prea mic.

Nu are niciun sens sau justificare, dar experienta sexuala este un punct pe care toti suntem judecati (pe langa problema cat trebuie sa rezisti in pat), si se pare ca a fi cel mai experimentat nu este cheia pentru a avea sex mai mult si mai bun.relatii. Sigur ca exista multe beneficii de a face sex in mod regulat, cercetarile spun chiar ca a avea 20 de parteneri sexuali sau mai multi reduce riscul de cancer de prostata , dar nu asta ne vine in minte cand ne gandim la ce inseamna (din punct de vedere social) sa ai mai mult sau mai putin . partenerii .

Cati parteneri sexuali sunt prea multi, prea putini sau cea mai buna cantitate?

Potrivit studiilor, psihologii au descoperit ca exista o opinie negativa impotriva persoanelor cu un numar foarte mare de parteneri , deoarece acestea sunt adesea considerate optiuni slabe pentru formarea de parteneri pe termen lung si sunt considerate mai mult pentru o aventura ocazionala. -relatie de durata care nu va merge prea departe.

Studiul spune ca barbatii si femeile cu experienta mare sunt adesea evaluati negativ, iar un alt studiu recent (de Stewart-Williams, Butler si Thomas, 2017) care a examinat dorinta oamenilor de a considera pe cineva ca partener potential a constatat ca numarul de parteneri sexuali din trecut afecteaza decizia de a se implica cu cineva.

Este un fel de curba, studiul pare sa indice ca a avea putini parteneri poate duce la o evaluare negativa, dar asta se intampla si cu un numar foarte mare, iar atat barbatii, cat si femeile au raportat ca sunt mai inclinati sa se implice cu cineva pe care il au. considera ca ai un trecut sexual mai lung.

Exista un numar ideal?

Studiul prezentat in Psychology Today , care a implicat adulti in varsta de 20 de ani, a constatat ca tinerii de astazi au istorii sexuale mai conservatoare (incepand mai tarziu, avand mai putini parteneri si mai rar) decat au avut parintii lor la aceleasi varste, iar asta ii influenteaza si el. opinia ca cel mai acceptabil numar de parteneri sexuali este intre 2 si 3, dar si ca persoanele fara experienta sexuala sunt considerate mai putin atractive si de obicei nu sunt considerate pentru formarea unei relatii.

Un alt sondaj realizat de Muscle and Fitness a pus aceleasi intrebari unui grup de femei de 20-30 de ani si, desi au dat raspunsuri diferite, s-a constatat ca 15 este cel mai acceptat numar si ca, odata depasit, au tendinta de a avea un parerea slaba despre persoana cu care ar fi luat in considerare sa inceapa ceva.

Daca simplificam lucrurile, putem vedea ca exista o preferinta clara pentru cuplurile cu experienta sexuala moderata , desi nu este capatul lumii ca experienta ta este mai mica sau mai mare si, desi cu siguranta vom fi judecati pentru asta (puteti deveniti un jucator sau cineva care nu pare foarte demn de incredere in ochii celorlalti), un anumit numar nu inseamna ca veti fi singur pentru tot restul vietii. In cele din urma, acest lucru este subiectiv (la fel ca cantitatea „normala” de sex pe care ar trebui sa o aiba un cuplu).

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments