Ce inseamna sa fii pro-avort?

-

A fi pro-avort inseamna a fi in favoarea vietii unei femei, deoarece are deja o viata, amintiri, scopuri, vise si proiecte, dar nu un embrion. Nu poti compara o „viata” cu cealalta „viata”, ele sunt complet diferite. Uneori nu se intelege ca fiecare fata sau femeie are dreptul de a avorta daca considera asa, fara a-si justifica decizia cu altii.

Un avort este intreruperea unei sarcini. Este moartea si expulzarea fatului inainte de cinci luni de sarcina. Dupa aceasta data, si pana la 28 de saptamani de sarcina, se numeste travaliu imatur si travaliu prematur daca este mai mare de 28 de saptamani.

Daca vrei sa stii ce este avortul, precum si conceptele de pro-avort si pro-viata, atunci noi va impartasim diferentele, expresiile folosite de persoanele pro-avort si momentul in care puteti recurge la o legalitate. avortul..

Pro avort si pro viata

Ce este viata profesionala si avortul?

Organizatiile pro-avort considera ca avortul este un drept al femeilor. Dreptul de a decide despre viata si corpurile lor. Este considerat un drept al omului. Legalizarea avortului este, pentru aceste organizatii, un progres in realizarea mai multor drepturi pentru femei, o modalitate de a le imputernici in continuare.

A fi pro-viata inseamna a apara viata altora de la inceput pana la sfarsit ca valoare de baza pe care se bazeaza convietuirea in societate. Cei pro-viata nu numai ca cred ca viata incepe de la fecundare si se termina cu moartea naturala, ci se angajeaza si in lucrari si actiuni pentru a proteja dreptul la viata al fiecarei fiinte umane concepute si dreptul la o moarte demna si deloc procurata. pacient terminal.

Expresii pro-avort

Unele dintre frazele pro-avort care au devenit controversate si folosite ca argument despre avort sunt:

Daca legea nu iese astazi, va iesi foarte curand pentru ca acest val verde nu opreste pe nimeni. Senatorii: sa nu fim conservatori.

Vreau sa dau un mesaj celor care sunt in strada, tinerelor: dincolo de un vot, luptele nu incep si nici nu se termina cu o lege.

Trebuie sa incetam sa subestimam femeile cu ideea ca vor alerga sa se supuna unei interventii de acest tip folosind aceasta lege ca metoda de contraceptie.

Faptul este anterior dreptului. Daca nu am simti impactul subteranului, nu am fi discutat despre asta. Nu exista avorturi daca exista o lege, avem nevoie de lege pentru ca exista avorturi.

Marile schimbari in societate nu mai sunt cu moloz si sange, sunt femei, tineri, cei care nu sunt in nicio structura de partid. Din societate ne spun care este drumul si ne intoarcem, cu mult in urma.

Femeile avorteaza. Si o fac punandu-si viata in pericol, fara insotirea Statului, in conditii nesigure si intr-un cadru clandestin pe care ca legiuitori nu il mai putem permite.

Cand poti avorta legal?

Avortul este legal, potrivit Senatului, in urmatoarele cazuri:

Articolul 330. Femeia are dreptul si libertatea de a decide asupra corpului sau si de a avorta, atata timp cat acesta este efectuat inainte de douasprezece saptamani de gestatie. Institutiile sanitare publice si private nu pot refuza efectuarea unui avort in termenul indicat, in caz contrar vor fi sanctionate cu o amenda de trei mii de salariu minim curent.

Articolul 333. Urmatoarele sunt motive de excludere a raspunderii in caz de avort :

 • I. Cand sarcina este consecinta unui viol.
 • II. Cand sarcina este produsul unei inseminari artificiale neconsimtita de femeie.
 • III. Cand avortul nu este indus, femeia insarcinata sau produsul este in pericol de moarte.
 • IV. Cand sanatatea fizica sau psihica a femeii este in pericol de a fi grav afectata daca sarcina continua.
 • V. Cand exista motive suficiente pentru a se diagnostica ca produsul sarcinii prezinta anomalii genetice sau congenitale grave care pot avea ca rezultat leziuni fizice sau psihice sau care pot pune in pericol supravietuirea acestuia, cu conditia sa existe acordul gravidei.
 • A VAZUT. Cand avortul este prezentat din cauza unei conduite neglijente sau neintentionate a femeii.
 • VII. Cand gravida este purtatoare sau infectata cu HIV-SIDA.
 • VII. Cand avortul se datoreaza unor motive economice justificate.
 • IX. Cand femeia insarcinata a fost victima a prostitutiei sau a traficului de persoane.
 • X. Cand femeia considera ca sarcina ii afecteaza proiectul de viata.

Lupta impotriva avortului este inca o problema controversata in societate, asa ca acceptarea va continua sa fie discutata.

  Share this article

  Recent posts

  Popular categories

  Recent comments