Ce pot face daca partenerul meu este distant?

-

O relatie de cuplu nu depinde doar de unul, atunci cand iubesti pe cineva te daruiesti in totalitate acelei persoane si ei ti se daruiesc tie, ci ce se intampla cand in timp ceva nu merge bine intre cei doi. Daca detectezi ca atitudinile lor nu mai sunt aceleasi ca inainte, afla ce poti face daca partenerul tau se simte distant. 

Evaluarea situatiei este importanta pentru relatia ta, incearca sa te gandesti de ce partenerul tau se simte diferit. Analizeaza-ti mediul si factorii care ar fi putut determina acest lucru. Aminteste-ti ca multi oameni sunt inchisi si ca distanta poate fi chiar si motivul pentru ceva care i s-a intamplat, dar care nu are nicio legatura directa cu dragostea pe care o simte pentru tine.

Evalueaza urmatoarele sfaturi

Nu te predispui la situatii daca nu ai dovada. Este intotdeauna mai bine sa vorbesti cu partenerul tau si sa comunici cum te simti in acel moment. Uneori ii este greu sa-si dea seama ca atitudinile lor s-au schimbat, dar este important sa ramanem obiectivi in acest sens , deoarece imaginarea sau darea nasterii la alte lucruri poate chiar deranja persoana si poate genera o despartire imediata.

Rabdarea si empatia sunt cruciale pentru o relatie, aminteste-ti ca nu esti singurul care poate trece prin probleme in viata si intotdeauna exista un motiv pentru care o persoana se comporta asa diferit. Investigati si intreaba-l de ce este in acea atitudine, pune-te in locul lui si sprijina-ti partenerul dar nu-l hartui pentru ca toti avem nevoie de spatiul nostru din cand in cand. 

Un lucru care se intampla des in relatii este ca credem ca cealalta persoana se schimba, dar nu realizam ca si noi ne schimbam. Este de o importanta vitala sa evaluezi cum esti acum si cum erai inainte pentru a sti daca nu tu esti cel care provoaca de fapt partenerul tau sa se schimbe sau sa se simta inconfortabil. 

Nu o face mai greu

O recomandare cruciala daca vrei sa salvezi relatia este sa nu adopti aceeasi atitudine pe care nu o iti place la partener ca motiv de razbunare sau de a lupta pentru cine are mai multa mandrie. Cel mai rau lucru pe care il poti face si cel mai toxic este sa te porti gresit doar pentru a rani. Este mai bine sa puneti cartile pe masa si daca exista o problema, rezolvati-o sau puneti capat relatiei intr-un mod sanatos.

Dragostea nu se termina peste noapte, de obicei poti observa treptat cand o persoana incepe sa se indeparteze sau isi pierde interesul pentru relatie, dar de multe ori nu-ti dai seama din cauza aceleiasi monotonii sau te tii ocupat cu alte lucruri. . Din cand in cand gandeste-te la cealalta persoana si la modul in care decurge relatia ta intr-un mod constient, pastrand comunicarea sincera cu partenerul tau.

Nu te simti rau daca relatia pare sa s-a incheiat, aminteste-ti ca viata nu se termina si ca de multe ori aceasta schimbare este cea mai buna pentru tine. Daca nu este cazul, lupta pentru partenerul tau si intelege-o, pentru ca daca nu esti dispus sa o sustii in momentele ei rele, mai devreme sau mai tarziu relatia se va rupe.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments