Cele mai eficiente metode contraceptive

-

Metodele contraceptive de bariera , cum ar fi prezervativele masculine si feminine, precum si diafragma, capacul cervical si buretele contraceptiv sunt utilizate in timpul actului sexual pentru a preveni sarcina.

Contraceptia este orice metoda folosita pentru a preveni sarcina. Un alt mod de a spune controlul nasterii este „ contraceptia ”. Daca faci sex fara control al nasterii, exista sansa sa ramai insarcinata.

Daca vrei sa stii totul despre metodele contraceptive, precum si cateva exemple pe care le-ai putea alege, mai jos La Verdad Noticias impartaseste toate informatiile pentru a alege cea mai buna optiune pentru tine.

Care sunt metodele contraceptive de bariera si spermicidele?

Metodele contraceptive de bariera sunt metode care se bazeaza pe crearea unei bariere fizice sau chimice intre spermatozoizii ejaculati si uterul femeii.

Spumele, cremele si supozitoarele vaginale contin agenti care ofera o bariera fizica impotriva spermatozoizilor, lezandu-le membranele celulare si prevenind astfel fertilizarea.

Spermicidele trebuie introduse in vagin cu cel putin 10 pana la 30 de minute inainte si nu mai mult de 1 ora dupa actul sexual si reaplicate inainte de fiecare act de act sexual.

Datorita eficacitatii lor limitate, spermicidele sunt adesea folosite impreuna cu alte metode de bariera. Spermicidele nu sunt de incredere in protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. In plus, agentii spermicide pot provoca iritatii vaginale care cresc riscul de transmitere a HIV.

Care sunt exemplele de metode de bariera?

Contraceptivele de bariera includ spermicide vaginale (spume, creme, supozitoare) , prezervative, diafragme, capace cervicale si bureti contraceptivi.

-Prezervativul este una dintre cele mai populare metode contraceptive din lume, fiind principala metoda folosita de barbati.

-Prezervativul feminin este unul dintre contraceptivele pentru femei care este fabricat din cauciuc nitrilic si acopera toata mucoasa vaginului, impiedicand ca penisul si secretiile acestuia sa intre in contact direct cu acesta.

-Diafragma este formata dintr-o cupola flexibila de silicon cu latura concava si convexa, care trebuie asezata in fata colului uterin, nu previne bolile cu transmitere sexuala.

-Capacul cervical arata ca diafragma, dar este mai mic si mai rigid, trebuie folosit intotdeauna cu o crema sau gel spermicida.

-Buretele este un dispozitiv moale, in forma de disc, realizat din spuma poliuretanica si un maner pentru indepartare usoara. Buretele vine deja cu spermicid si trebuie umezit inainte de a fi introdus in vagin.

Care sunt metodele contraceptive existente?

Metodele contraceptive pot fi impartite in mai multe grupuri:

 • Metode de bariera: prezervative masculine, prezervative feminine, bureti contraceptivi, spermicide, diafragme si capace cervicale.
 • Metode hormonale: contraceptive injectabile, pastile numai cu progestativ, contraceptive orale combinate, plasture contraceptive si inele vaginale.
 • Metode intrauterine: DIU si implanturi.
 • Metode permanente de control al nasterii: un implant sterilizant, ligatura trompelor si vasectomie.
 • Metode alternative: DIU de cupru si pilule contraceptive de urgenta.

Amintiti-va ca bariera sau alte metode contraceptive depind de starea generala de sanatate a persoanei, de varsta acesteia, de frecventa activitatii sexuale, de numarul de parteneri sexuali, de dorinta de a avea copii in viitor si de istoricul familial al anumitor boli.

  Share this article

  Recent posts

  Popular categories

  Recent comments