Dogecoin, criptomoneda preferata a lui Elon Musk, creste vertiginos in valoare

-

Desi te aventurezi pe site-ul oficial bitcoin poate fi putin frustrant pentru cei care nu sunt familiarizati cu graficele bursiere, intrarea pe portalul Dogecoin pare o gluma.

La dogecoin.com , un caine Shiba Inu, animalul de companie preferat de pe internet, te intampina cu expresia sa ciudata de neincredere. 

Dogecoin este o moneda digitala peer-to-peer si open source, favorita a lui Shiba Inus in intreaga lume”, este mesajul care se citeste in prezentarea criptomonedei care se defineste ca fiind cea mai populara moneda de internet. distractive si prietenoase pentru toti.

Dar daca credeti ca aceasta este doar o gluma, adevarul este ca criptomoneda creata de programatorul si fostul inginer IBM Billy Markus este o realitate reala si are privilegiul de a fi unul dintre favoritii lui Elon Musk .

Si nu, aceasta nu este una dintre excentricitatile milionarului intreprinzator, ci intr-adevar un vot de incredere public pentru Dogecoin , dar de ce atat de multa incredere?

Originea

Criptomonedele, ca mijloc digital de schimb folosit pentru a asigura transferurile financiare prin metode criptografice, sunt o alternativa descentralizata la monedele conventionale care sunt centralizate si organizate de banci si entitati financiare.

Creat de Markus in 2013 ca o varianta a unei criptomonede existente numita „Bells”, care, la randul sau, se bazeaza pe popularul joc Nintendo Animal Crosing , Dogecoin a aparut cu scopul de a atrage investitori care nu aveau incredere in Bitcoin. , in special din cauza lui tulbure. asocierea cu piata neagra.

Mana in mana cu colegul sau Jackson Palmer, duo-ul a inceput criptomoneda cu dividende bune, permitandu-i sa-si creasca valoarea exponential. 

Cu toate acestea, Dogecoin a suferit unul dintre primele esecuri cand a facut obiectul unui jaf major la cateva zile dupa lansare, ceea ce i-a determinat pe Palmer si Markus sa isi bazeze moneda pe o alta existenta: Litecoin , care foloseste tehnologia scrypt in algoritmul sau care permite sa fie extras mai repede decat alte valute, cum ar fi Bitcoin.

Printre celelalte caracteristici ale sale se numara si faptul ca nu are o limita de emisie, ceea ce o face o moneda inflationista. In plus, pretul scazut al listarii sale face ca comisioanele pentru trimiterea si primirea Dogecoins sa fie mai ieftine decat cele ale altor valute.

Spre deosebire de alte valute, tranzactiile sale necesita doar 60 de secunde, spre deosebire de cele 10 minute de care are nevoie Bitcoin sau de cele 2,5 minute de care are nevoie Litecoin.

Desi nu are o valoare stratosferica (tocmai in luna februarie a acestui an a atins cea mai mare valoare de 0,08 dolari pe unitate), pretul sau este in continua crestere datorita atentiei miliardarelor, vedetelor muzicii precum Snoop Dogg sau Gene Simmons. KISS si YouTubers, regele tehno al lui Tesla fiind cel mai mare sustinator al sau, numind-o criptomoneda sa „favorita” si spunand in mod repetat ca „ Doge este subestimat”, ceea ce a dus la o atentie imediata.

O noua impingere

Fidel monedei sale preferate, Elon Musk a postat recent un tweet despre dogecoin care i-a crescut valoarea cu 35%.

Proprietarul Space X a folosit Twitter pentru a vorbi despre Starbase, noul oras din Texas pe care il construieste in jurul locului de lansare a rachetelor companiei sale SpaceX , unde isi construieste racheta Starship .

Faimos pentru declaratiile sale, Musk a fost incurajat sa impartaseasca cateva caracteristici ale Starbase, un oras prietenos cu animalele de companie care va fi guvernat de „Doge”, facand aluzie la criptomoneda, dar in cazul in care cineva ar avea vreo indoiala, tocmai saptamana aceasta a revenit la bataie. sa spun ca cu SpaceX Dogecoin-ul va ajunge literalmente pe Luna.

Imediat, Dogecoin-ul si-a crescut pretul pana la 40%, ajungand la 0,085 USD pe unitate. 

Nu este prima data cand proprietarul Tesla isi raspandeste preferintele pentru anumite active, si in special pentru Dogecoin, pentru a provoca miscari bruste in piata.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments