Scrisoare catre mama mea, pentru dragostea ei adevarata

-

Mama, nu stii cat de mult te iubesc si te voi iubi. Desigur, trebuie sa-ti poti imagina foarte bine pentru ca nu exista persoana pe aceasta lume care sa fie capabila sa iubeasca intr-un mod atat de imens ca tine. Incerc, te asigur, dar nu sunt in stare sa exprim tot ce-mi vine in suflet cand ma gandesc la tine. Esti o femeie grozava, plina de titluri cu care nu te laudesti si atat de puternica incat te poti descurca cu totul inainte ca ceva sa ia fericirea celor pe care ii iubesti cel mai mult.

Cand eram copil credeam ca esti un fel de super-erou, asta a fost cu mult timp in urma… dar astazi sunt pe deplin convins ca esti. Intitulat in dragoste, in fiecare moment ai avut grija de ranile mele din genunchi si din inima , vindecandu-mi toata durerea cu sarutarile tale.

Mama, ai fost dadaca mea, doica mea, marturisitorul meu, profesorul meu de viata, tovarasul meu vesnic… Ai stiut mereu sa-mi pecetluiesti nedormirea si preocuparile mele, intr-o zi imi vei spune cum ai dobandit acea mare pricepere, pentru ca a fi fiica ta este un mare privilegiu si vreau ca si copiii mei sa simta la fel.

Mama esti puternica

Desi uneori te simti invins , vad in ochii tai ca bataliile de zi cu zi si viata nu te-au rupt niciodata. De asemenea, stiu ca nu o vor mai face niciodata pentru ca curajul si puterea ta au servit pentru a aduce o familie inainte, care are o putere imensa.

De ce sunt atat de sigur? Din multe motive dar, printre altele, pentru ca ai petrecut ani de zile forjand sabii si scuturi pentru intreaga familie cu cele mai dure si mai pure dintre otelurile si acum ai o armata grozava care iti va proteja mereu inima.

„O mama este cineva care, in ciuda tuturor esecurilor tale, continua sa te iubeasca si sa aiba grija de tine ca si cum ai fi cea mai buna persoana din lume”

Dragostea ta este de vina ca nu ma multumesc cu nimic, ca imi doresc mereu mai mult si ca trebuie sa reinvat cum sa privesc viata cu fiecare apus. Ai propovaduit cu exemplul tau cele mai importante valori pe care le am astazi si pe care le voi pastra mereu : sa iubesc din toata inima, sa am o mana de daruit si cealalta de primit, sa fiu umil si sa ma simt mandru de eu si familia mea.

Ai luptat impotriva vantului si a valului, ai potolit cele mai sinistre furtuni si desi te-am ranit cu indiferenta sau cu inconstienta mea, am avut mereu o gaura care sa ma adaposteasca la jumatatea distantei dintre inima ta si bratele tale.

Astazi iti multumesc

Datorita tie astazi stiu ca realizarile mele imi apartin si ca visele mele nu au termen de expirare. Si cand m-am simtit mai mic, cu atat m-ai ghemuit mai mult, umpland cu sarutarile tale golul pe care l-a provocat disperarea. Iti multumesc ca m-ai umplut de rabdare atunci cand vine sa ma faci sa-mi vad greselile si ca ai acea forta supraomeneasca cu care reusesti mereu sa-mi descarci spatele ca sa nu sufere.

Esti cel mai mare privilegiu al meu si cel mai mare dar al meu. Meriti totul pentru ca mi-ai dat viata si multe altele. Probabil ca nu o voi putea intelege, dar astazi stiu ca pentru mine sunt pentru mine eforturile si dorintele tale, precum si cea mai mare fericire si marea ta mandrie.

Pentru ca ai invatat sa faci totul cu o singura mana, pentru ca ai „adormit” cu un ochi deschis pana ai auzit ca vin acasa dupa o noapte in oras, pentru ca mi-ai dat bucata ta de tort, pentru ca ai invatat numele de sute de papusi, pentru ca ai avut rabdarea sa ma cunosti pana stii ce gandesc si simt.

Iti multumesc ca ai fost profesorul vietii mele, ca mi-ai devenit ingerul pazitor, ca mi-ai facut sarcina mai usoara, ca mi-ai dat inima ta plina de iubire adevarata si mi-ai dat impulsul de a realiza imposibilul.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments