Istoria parfumurilor, de la origini si pana in prezent

-

Utilizarea parfumurilor dateaza de mii de ani, deoarece s-au descoperit exemple de parfumuri in Egiptul antic, Imperiul Roman, Mesopotamia si Imperiul Persan. Parfumurile erau folosite pentru igiena si curatenie, precum si ceremonial si ca simbol al nobilimii.

Lumea parfumurilor ne poate transporta in alte locuri si poate spune o poveste despre cine suntem, dar suntem siguri ca exista multe lucruri interesante despre parfumuri care sunt inca de descoperit. Sa facem o calatorie in timp si sa dezvaluim cateva fapte despre originea parfumurilor!

Exista multe teorii despre originea parfumurilor, cea mai comuna fiind aceea ca mesopotamienii, persii sau egiptenii au fost primii creatori de parfumuri. Primul parfumier cunoscut a fost Tapputi, care a creat prima esenta cu smirna, uleiuri si flori in Mesopotamia babiloniana. In Egipt, in urma cu aproape 4000 de ani, oamenii obisnuiau sa foloseasca esente in ceremoniile religioase atunci cand pregateau persoana decedata si chiar sa le poarte in fiecare zi. 

Parfumuri online va prezinta istoria parfumului din culturile din intreaga lume, precum si crearea si utilizarile sale timpurii.

Istoria parfumurilor in intreaga lume

Oamenii au folosit parfumul in mai multe moduri diferite de-a lungul anilor. Inainte de a fi un element de baza in industria modei, parfumul era folosit pentru a distinge nobilimea. In multe culturi, doar clasele superioare aveau acces la produse parfumate, deoarece erau scumpe si greu de gasit.

Primul producator de parfumuri inregistrat a fost o femeie chimista pe nume Tapputi. Povestile despre ea au fost gasite pe o tablita de lut din Mesopotamia, datand din mileniul II i.Hr. De-a lungul veacurilor, diferite civilizatii au folosit parfumuri si parfumuri in multe moduri interesante .

Crearea parfumurilor si utilizarile timpurii

Metodele folosite pentru a crea parfum s-au schimbat drastic de-a lungul veacurilor. Incepand cu practica de a transporta materiale parfumate intr-un fel de punga si terminand cu parfumul lichid pe care il avem astazi, crearea parfumului si utilizarile timpurii sunt fascinante.

Cum a fost realizat initial parfumul

Parfumul timpuriu a fost realizat folosind materiale naturale precum scoarta, lemn, radacini, frunze, flori si seminte. Primele dovezi ale fabricarii parfumurilor au inceput in Egipt si Mesopotamia si apoi au fost preluate de persani si romani.

Aceste civilizatii antice au transformat adesea materialele parfumate in balsamuri pentru a le folosi in ceremoniile religioase sau pentru a-si unge trupurile. Smirna si tamaia au fost extrase din copaci si transformate in tamaie, in timp ce alte plante precum trandafirul si menta erau infuzate in uleiuri.

Pe masura ce rutele comerciale se raspandesc, ar putea fi folosita o varietate mai larga de mirosuri, cum ar fi condimentele si ierburile exotice. Aceste articole erau adesea linistite in apa si transformate in produse de aromoterapie.

Sticlele de parfum au inceput ca recipiente din lemn si lut si au devenit sticle de sticla frumos colorate de-a lungul anilor. Vaze pictate manual si chiar pietre pretioase scobite au fost folosite si pentru transportul parfumului si parfumului.

Parfumul in lumea moderna

Parfumurile de astazi sunt folosite de milioane de oameni si sunt un accesoriu de moda popular. Ingredientele naturale si sintetice sunt folosite pentru a face parfumuri bogate, care includ mai multe straturi de parfum si diferite note complexe.

Exista sute de parfumuri online dintre care puteti alege, inclusiv clasice atemporale si parfumuri de celebritate (concepute pentru a valorifica puterea stelara a unei persoane). Preturile parfumurilor variaza de la destul de scumpe la relativ ieftine si exista si diferite concentratii disponibile.

Astazi, magazinele de parfumuri online cu reduceri sunt abundente, facand parfumul accesibil maselor. Nu mai sunt rezervate celor bogati si nobili. Purtarea parfumului si a coloniei este acum o modalitate distractiva de a-ti exprima gusturile si stilul personal! Daca va intrebati ce parfumuri sunt disponibile pentru a achizitiona, puteti rasfoi parfumurile pentru femei si parfumul pentru barbati de pe Parfumuri Online.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments