Primul Craciun acasa la prietena ta? Iesi invingator din asta

-

Testul de turnesol a sosit: relatia voastra functioneaza atat de bine incat, surpriza! esti invitatul special pentru cina de Craciun. Bineinteles ca nu poti refuza si poate ca este timpul sa incepi sa parasesti cuibul matern pentru a-ti incerca norocul in alta parte. Cu toate acestea, vin indoieli: ce sa faci? despre ce sa vorbim? ce sa poarte?, si o lista lunga de intrebari pentru a avea o experienta de succes. Insa linisteste-te, iti spunem aceste elemente de baza pentru a nu fi un oaspete incomod sau a-ti face dusmani familiei prietenei tale.

  • Tinuta

Vorbim ca cina de Craciun este un eveniment mare, asa ca alegeti un cocktail casual: poate un kaki, o jacheta, o camasa si mocasini. Da-i o nota speciala cu ceasul sau chiar cu ciorapii si vei fi perfect.

  • Fii punctual (dar nu prea punctual)

Ca in orice intalnire, este important sa ajungeti la ora care vi s-a spus, pentru ca nu este o idee buna sa-i faceti sa astepte. Tine cont ca pot avea ritualuri sau activitati speciale si nu va fi placut daca trebuie sa le intarzie pentru ca tu nu ai ajuns.

  • Aduceti un cadou (indiferent de schimb)

 Fiti cooperanti si veniti cu ceva la cina: ce zici de o sticla de vin, un desert sau o gustare. Suna impreuna cu prietena ta care va fi meniul si din asta decide ce se poate combina bine.

  • Reluati discutia, dar nu jucati in ea

Nu vreti sa fiti in centrul atentiei, nu monopolizati conversatia si nu va puneti problemele pe masa. Mai bine, fiti participativ si exprimati-va punctul de vedere in cel mai sincer mod posibil.

  • Ape cu paharele

 Vrei sa fii amintit ca fiind betia noptii? Evident, raspunsul este nu! Asadar, masoara-ti consumul de alcool si asigura-te ca nu vei deveni de ras pentru excese.

  • Lasa-ti mama acasa (fizic si emotional)

 Raspunde cordial la tot ce vor sa stie despre familia ta, dar nu aduce in discutie, cu prima ocazie, toate atributele si calitatile pe care le are mama ta. Crede-ne, nu este momentul sa spui cum gateste mama ta, cum sarbatoreste mama, cum te rasfata mama…

  • Fii atent la prietena ta (dar nici nu exagera)

Exact, fii natural si mentine un contact cordial si politicos. Fara mangaieri in plus in hol sau un sarut pasional. Fii respectuos si vei castiga pe cel al altora.

  • Nu subestima ceea ce iti ofera

 Amintiti-va ca fiecare familie are un mod special de a sarbatori, asa ca adaptati-va la aceasta circumstanta. Mai bine, daca nu-ti place ceva, ca un fel de mancare, fii sincer de la inceput si compenseaza mai bine magulind altceva; recurge la clasicul „nu mai asta, dar accept putin mai mult decat…”.

  • Invata cand sa pleci

 Oricat de mult va distrati, va fi un moment cand va trebui sa plecati (si mai bine nu fiti ultima persoana care o face). Evalueaza cum decurge sarbatoarea si alege punctul exact, exact cand ai petrecut suficient timp de calitate, pentru a-ti lua ramas bun. Si daca esti inconfortabil, in niciun caz, poate ar trebui sa-ti faci timp ca sa nu te vezi ca o vizita la medic.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments