Viata s-a schimbat cand am inceput sa acord atentie energiei mele vibrationale

-

Odata cu incetinirea blocarii si promisiunea de soare chiar dupa colt, un sentiment de optimism s-a infiltrat in starea de spirit a natiunii. Dupa mai bine de un an de navigare in cel mai izolat, nesigur si, sincer, cel mai ciudat an din viata noastra, este sigur sa spunem ca energia tuturor a fost intr-o plimbare al naibii de rollercoaster. Nu este de mirare ca majoritatea dintre noi am trecut prin perioade de lancezie.

Nu fac exceptie, dar am gasit o solutie acordand o atentie mai mare energiei mele vibrationale. Energia vibrationala este un subiect intrigant. Nu are propria sa categorie definita, cum ar fi bunastarea fizica sau mentala, dar este un element intrinsec al ambelor. Desi am fost intotdeauna constient de vibratiile bune ca concept cultural oameni vioi purtand creatiile Gucci ale lui Ken Scott si dansand pe piesele Beach Boys in minte abia cand am trecut prin blocarea Covid-19, am devenit activ. constient ca functioneaza pentru mine in practica.

M-am acordat mai intai la propria mea energie vibrationala in blocarea initiala. La fel ca si altii, am urmat sfaturi despre cum sa mentin o bunastare fizica si mentala buna, in timp ce ma impac cu izolarea si perioada nedefinita de limbo care este pandemia. Dar m-am simtit in continuare nepotrivit. In acel moment, terminam o diploma postuniversitara si eram intr-un funk frustrat de resentimente fata de restrictii. In plus, aveam o indoiala sacaitoare cu privire la calea carierei pe care ma aflam si am vorbit adesea despre asta in termeni pesimisti (scuze oricaror avocati actuali si viitori de acolo!). In incercarea mea de a gasi ceva pozitiv in mijlocul intregii incertitudini, am inceput un jurnal de recunostinta.

Daca va intrebati ce legatura are tinerea unui jurnal cu energia vibrationala, ramaneti cu mine. Cu totii suntem atat de obisnuiti sa tastam pe dispozitive incat este ceva profund cathartic in a pune pixul pe hartie. Este un proces care te poate determina adesea sa dezvalui adevaruri pe care nu le-ai spune cu voce tare: un fel de deblocator de frecventa, ca sa spunem asa. Pentru mine, a fost actul intentionat de a scrie acele lucruri pe care le apreciez care mi-a schimbat energia.

De asemenea, am inceput sa scriu pagini de dimineata – tehnica facuta celebra de textul clasic al lui Julia Cameron din 1992, The Artist’s Way – umpland trei pagini cu un flux de constiinta in fiecare dimineata. Acest lucru mi-a intarit capacitatea de a identifica ceea ce imi da vibratii de inalta frecventa, cum ar fi bucurie si satisfactie (plimbari lungi in tara), si vibratii de frecventa joasa, cum ar fi frica si enervarea (ma gandesc la a fi avocat). La randul meu, am inceput sa petrec mai mult timp facand de fapt lucrurile care imi dau bucurie – schimbandu-mi atentia de la ceea ce nu imi doream la ceea ce faceam.

Aici devine relevanta legea atractiei. Premisa ei este ca atragem lucrurile din viata angajandu-ne gandurile asupra lor, inclusiv lucruri pe care nu le dorim, motiv pentru care pune accent pe gandirea pozitiva. Sceptic? Este complet rezonabil. La urma urmei, doar gandirea pozitiva nu va ajuta fiecare persoana care traieste prin dificultati sa manifeste dintr-o data bunastarea.

Dar limbajul pe care il folosim pentru a ne comunica gandurile s-a dovedit ca ne modifica energia vibrationala. Dr. Masaru Emoto a efectuat un experiment faimos, inghetarea apei care fusese expusa la cuvinte iubitoare si a apei expuse la cuvinte negative si comparand cristalele care s-au format in fiecare. El a scris o carte de succes in care a explicat cum a gasit cristale frumoase in apa expuse pozitivitatii si modele plictisitoare, asimetrice in lichid care absorbise „vibratii rele”. 

Tinand cont de faptul ca corpul nostru este format din aproximativ 65% apa, doar imaginati-va cat de mult ne pot afecta cuvintele negative. Sau, dimpotriva, cat de mult ne-ar putea imputernici cuvintele pozitive. S-ar putea sa explice de ce poemul plin de speranta al Amandei Gorman, The Hill We Climb , a starnit un val de optimism atunci cand l-a rostit pentru a sarbatori investirea presedintelui Joe Biden. Fara indoiala, cuvintele pozitive sunt mai magnetice si fac schimbari decat cele negative. Incearca-l.

Alaturi de legea atractiei se afla legea vibratiei, conceptul de a deveni o „potrivire” vibrationala cu ceea ce cauti, aliniindu-ti gandurile, sentimentele si actiunile aliniate cu ceea ce vrei. Dar cum poti discerne de ce esti cu adevarat atras atunci cand esti expus constant la atat de mult continut – de la retelele sociale pana la streaming – ceva care este si mai raspandit dupa atat de mult timp petrecut acasa. Este mult mai greu sa identificam ceea ce ne dorim noi, ca indivizi, atunci cand suntem obsedati sa ne uitam la ceea ce au si fac altii. 

Este ceva despre care vorbeste Pandora Sykes in cartea ei How Do We Know We’re Doing It Right? , in care explica modul in care „gandurile ei sunt atat de aglomerate, concentrarea mea atat de diluata de defilare, navigare si vizionare”. „Visarea cu ochii deschisi, mai degraba decat zgomotul 24/7”, a constatat Sykes, este esentiala pentru fericirea noastra. Si nu este singura care se gandeste la asta. Activitatile contemplative au devenit din ce in ce mai esentiale datorita Covid-19, unul din cinci mileniali si generatia Z s-au angajat sa mediteze pentru a-si gasi pacea, pentru a-si ajuta bunastarea mentala si pentru a-si imbunatati nivelul de concentrare. 

Acum ca sunt constient de energia mea vibrationala, intentionez sa o monitorizez si sa o ajustez in mod activ – nu in ultimul rand pentru ca m-a facut sa observ lucruri pe care le cer universului. Intr-un an fara precedent, in care sentimentul de control a lipsit, stiind ca ma pot adapta la energia mea vibrationala a oferit o stabilitate si o liniste atat de necesare. Si asta in sine da putere.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments