Aparat dentar Spark sau Invisalign?

-

Cand ne gandim la ortodontia invizibila, cei mai multi dintre noi ne gandim la Invisalign. Dar exista si alte tipuri care ofera, de asemenea, rezultate la fel de extraordinare. Unul dintre ele este Spark, un brand relativ nou care s-a pozitionat rapid in fruntea tehnicilor ortodontice invizibile. In acest articol vei vedea particularitati ale aparatelor dentare Spark si Invisalign, astfel incat sa poti alege optiunea care ti se potriveste cel mai bine. 

Ce este aparatul dentar Spark?

Acesta este un sistem ortodontic in care sunt folosite materiale transparente, pentru ca purtarea aparatului sa nu se observe. Aparatele sunt fabricate de catre una dintre cele mai prestigioase companii de produse ortodontice din lume, cu peste saizeci de ani de experienta pe piata.

Tratamentul incepe in cabinetul unui ortodont, unde ti se vor face fotografii ale gurii cu o scanare 3D, pentru a se crea un model digital precis al dintilor. Acesta ste folosit pentru a proiecta planul de tratament si pentru a-ti arata cum va arata zambetul tau dupa utilizarea aparatului Spark.

Care sunt asemanarile si diferentele dintre Spark vs Invisalign?

Ambele sunt tratamente care sunt obtinute si urmate in cabinetul unui dentist. Cea mai mare diferenta intre aparat dentar Spark si Invisalign este materialul utilizat pentru fabricare. Alte sisteme utilizeaza un poliuretan de baza, in timp ce Invisalign utilizeaza SmartTrack, un material plastic patentat conceput pentru a rezista si a oferi miscari dentare eficiente.

Spark are, de asemenea, propriul material patentat, iar multi ortodonti sunt de acord ca acesti aliniatori sunt mai transparenti si mai rezistenti la pete decat alte marci, inclusiv Invisalign. In plus, marginile fiecarui aparat Spark sunt lustruite manual pentru a le face mai confortabile pentru pacient.

Durabilitatea

Ormco si multi ortodonti care lucreaza cu Spark se asigura ca materialul folosit pentru a crea aliniatorii are o forta de retentie mai mare, adica sunt mai bine atasati de dinti. Acest lucru poate duce la miscari dentare mai eficiente, ceea ce poate duce la un timp de tratament mai rapid.

Majoritatea oamenilor cunosc aliniatorii Invisalign, deoarece au o istorie lunga, de fapt acesta a fost primul tip de ortodontie invizibila care a venit pe piata. Ortodontii pot afirma ca Invisalign poate fi mai fiabil, iar rezultatele deriva din cazurile de pacienti care au purtat un astfel de aparat dentar. Spark a intrat pentru prima data pe piata in 2020, astfel incat tehnologia este relativ noua, dar pana in prezent, atat pacientii, cat si medicii sunt foarte multumiti de rezultate. 

Eficacitate

Atat Invisalign, cat si Spark pot rezolva o serie de probleme de aliniere dentara, cum ar fi dintii strambi sau inghesuiti. 

Ortodontii considera aparatele Spark drept urmatoarea generatie de ortodontie invizibila, deoarece materialul din care sunt proiectate aceste dispozitive arata cu adevarat promitator.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments